'Bu bölgenin yüzde 78'i Tornacılar ve Tamirciler Odası üyesi. Bir aksilik olacağını zannetmiyorum. Büyük ihtimalle buradaki esnaf arkadaşlarımızın doğrultusunda belediyenin veya bu alanların, bölgelerin içinde kaldığından dolayı, burada kimse mağdur olmadan bu iş gerçekleşecek gibi görülüyor. AK Parti meclis üyeleriyle de görüşmelerimiz oluyor. Gelecek mecliste bu kararın geçeceğini düşünüyorum. Gönlümüz de ondan yana. Ben her zaman, her yere gittiğimde de söylüyorum önümüzdeki haftalarda bakanlıkta da arkadaşlar bir araya gelecekler, onlarla da bir toplantı düzenleyeceğiz. Buradaki bir kısım arkadaşımız diyor ki 1950'lerde temeli atılmış, buralar sanayi alanı ve bunlar kalacak falan deniyor. Burada sanayi alanı falan kalmadı. Bu bölgenin toplamı konut alanı içinde ilan edilmiş. Yani bir bölge kalkar bir bölge kalır gibi bir durum yok. Ondan Ankara yolu parktan Erenköy Yıldırım Caddesine kadar, bu taraftan da Mayıslar caddesine kadar bu alan komple kalkacak. Gündoğdu alanı dahil olmak şartıyla. Bu alan hepimize ait. Başkanımız Eskişehirli, Eskişehir'in çocuğu. Başkanıma da söyledim. Başkanın bu konuda bizleri de sizleri de mağdur edeceğini zannetmiyorum. Mağdur olursa herkesin yapacağı işler belli. Onun için yolda yürümeye devam edelim' Yukarıdaki bu sözler Eskişehir Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç'a ait. Kılıç bu sözleri Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un 13 Ocak 2016 tarihinde, küçük sanayi sitesi içerisinde oluşturulan Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde küçük sanayi esnafıyla yaptığı toplantıda söylemişti. Küçük Sanayi Çarşısı'nın taşınmasıyla ilgili, 'AK Parti meclis üyeleriyle de görüşmelerimiz oluyor. Gelecek mecliste bu kararın geçeceğini düşünüyorum. Gönlümüz de ondan yana' diyen Kılıç ne oldu da fikrini değiştirdi? Kılıç neden bir ay sonra esnafın yüzde 80'inin küçük sanayi sitesinden gitmek istemediğini söyleyebiliyor? Kılıç, Burhan Sakallı'nın Odunpazarı Belediye Başkanlığı döneminde de sık sık basın açıklaması yaparak, hep 'Küçük Sanayi Çarşısı taşınmalı' 'Küçük sanayi taşınsın' demiyor muydu? Ne oldu da fikir değiştirdi. Yoksa birilerinden bu konuda talimat mı aldı? AK Partili olan Kılıç, parti yönetiminin baskısıyla mı bu konuda birden ağız değiştirdi?

**

ESKİŞEHİR'DE ÇOK DOST BİRİKTİRMİŞ

İsmail Altınkaynak Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü olunca Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı görevini bırakmıştı. Ancak ne o Eskişehir'deki dostlarıyla ne de dostları onla görüşmeyi bıraktı. Altınkaynak ayda bir veya iki kez eski kader arkadaşlarıyla Büyükdere'deki Zafer Pastanesi'nde buluşuyor. Bu toplantıya katılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, okul müdürleri, eski sendika yöneticileri ve sendika üyesi eğitimciler çok sevdikleri eski başkanlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor. Muhabbetin bol yaşandığı bu buluşma toplantılarını sabırsızlıkla bekliyorlar. Umreden dönen Altınkaynak önceki akşam eski kader arkadaşlarıyla tekrar buluştu. Katılanlar toplantıda sık sık benden ve yaptığım haberlerimden bahsetmiş ki o akşam kulaklarım çok çınladı. Uzun zamandır bu toplantılara katılmayan Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı'da bu buluşmaya katılmış. Bu toplantının fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde gören bazı okul müdürleri, katılanlara, 'Bir daha ki toplantıya ne olur beni de çağırın' diye isteklerde bulunuyormuş. Demek ki Altınkaynak, Eskişehir'de sendika başkanlığı sırasında insanları ötekileştirmediği için çok dost biriktirmiş. Bir önceki toplantıda yazdığım gibi, Altınkaynak'ın katıldığı bu toplantılar herkese duyurulsa, pastanede yer kalmaz. Yollar, kaldırımlar insan dolar. Bu da gösteriyor ki; Eğitim Bir-Sen'in gerçek tabanı Altınkaynak'ın başkanlık dönemini mumla arıyor. Onun insancıllığını, ahlaklı kişiliğini, adaletli davranışını, dürüstlüğünü ve mütevaziliğini özlüyor…

***

BAHATTİN ŞEKER YAT ALMIŞ
Eskişehirliler yıllardır Bahattin Şeker'i Hep Eskişehir'in milletvekili, Bakanı olarak gördü. Bunun nedeni ise Şeker'in milletvekilliği ve Bakanlığı döneminde hem Bilecik'in hem de Eskişehir'in milletvekili ve Bakanı gibi davranmasıdır. Bilecik Bozüyüklü olan Bahattin Şeker, 1991-1995, 1995-1999 dönemlerinde DYP Bilecik Milletvekilliği yaptı. Görev süresinde hem Bilecik'in hem de Eskişehir'in milletvekilliğini yaptığını söylersek, yanılmayız. 28 Haziran 1996'dan 30 Haziran 1997'ye kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı. Şeker bu dönemde Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun ışıklandırılmasını da yaptırdı. İlçelerimize çok sayıda spor salonu yaptırdı. 2011-2015 yılları arasında da MHP Eskişehir Milletvekilliği yaptı. Bilecik Haber sitelerinde son günlerde çıkan haberlere göre Şeker kendisine yat almış ve Dünya turuna çıkmayı planlıyormuş. Bu konuda yapılan imalı haberler dikkat çekiyor. Bunu yapanlar bence Şeker'e büyük haksızlık yapıyor. Para onun değil mi? Kazandığı parayla yat da alır, uçakta. Bozüyük ve Eskişehir'de önemli yatırımları olan Şeker kazandığı paralarla kendisine yat alması son derece normal. Yeni yatının hayırlı olmasını diliyorum.

**

foto şaka

Yunus Emre İlkokulu Müdürü Mustafa Asım Elbinsoy: Tepebaşı Belediye Başkanını mezun olduğu okula sokmayan idareci olarak tarihe geçtim.
Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez: Mustafa sen şaka mısın? İyi ki Yunus Emre İlkokulu Tepebaşı Bölgesi'nde değil. Yoksa sana benim talimat verdiğimi düşünürlerdi.
Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı: Ben de mi Seyitgazi'de okullara benim iznim olmadan Belediye Başkanı eğitim kurumlarını ziyaret etmesin diye talimat mı göndersem ne?
Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü Abdulvahap Eyidil: Nazmi Bey, Seyitgazi Belediye Başkanı CHP'li değil, AK Partili. Bunu yaparsan Cizre Milli Eğitim Müdürlüğüne terfi edersin.