Kendi çocuklarına askerlik yaptırmayan politikacılar bugünlerde halkın gözünün içine bakarak; 'çocuklarımızı feda etmeye hazırız' diye açıklama yapıyor.

EVLAT ACISIYLA
MUTLU ETMESİN
Zırhlı araçlarıyla ve binlerce korumayla gezenler, gittikleri şehirde kendi güvenlikleri için yolları, sokakları kapatanlar bugün savaş çığırtkanlığı yapıyor. 18 bin lira verenin askerlik yapmaktan yırttığı bir ülkede Cumhurbaşkanı şehit cenazesinde, 'Ne Mutlu Şehit Ailesine' diyebiliyor. Bu sözleri söyleyenler neden kendi çocuklarını askere göndermiyor? Ne diyeyim; Allah kimseyi evlat acısıyla mutlu etmesin. Partisinin adında 'Adalet' olanlar, adaletli davranmak zorundadır. Örnek olmalıdır. Önce kendi çocuklarını daha sonra parası olan çocukları askere göndermelidir.

'EŞİTLİK' İLKESİNE AYKIRI
Anayasa'ya göre vatan hizmeti olan askerlik her Türk erkeğinin hakkı ve ödevidir. Ama defalarca çıkarılan 'Bedelli Askerlik' ile ülkemizde parası olanlar bu vatan hizmetini yapmıyor. Yapılan bu çifte standart Anayasa'nın 'Eşitlik' ilkesine aykırı olmasına rağmen ülkemizde defalarca uygulandı. Bu uygulamayı daha dün gençlere 'Müjde' diye sunanlar cenazelerde üzerlerinde hiçbir hakları olmadığı halde şehitlerimize haklarını helal edebiliyor. Peki kahraman şehitlerimiz sizlere haklarını helal ediyor mu? Zırt pırt bedelli askerlik çıkararak, gençlerimiz arasında eşitsizlik yaratanlar bu sorunun yanıtını iyi düşünmeli…

********************************************

BİRİNCİ SIRALAR KADINLARIN OLABİLİR
7 Haziran seçimleri sonrasında TBMM'ye dört parti girdi. Yapılan koalisyon görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Türkiye bir erken seçime gidiyor.

38 YIL BEKLEDİLER
Eskişehir'de seçim heyecanı yaşanırken, AKP, CHP ve MHP'nin milletvekili aday listelerinin nasıl olacağı merak ediliyor? Bu üç partinin Eskişehir milletvekili aday listelerinin birinci sıraları büyük ihtimalle kadın adaylardan oluşabilir. Eskişehir'in ilk kadın milletvekili Ayşe Aliye Köksal'dır. Köksal 1973-1977 yılları arasında CHP Eskişehir milletvekilliği yaptı. Köksal'dan sonra Eskişehir'de uzun yıllar kadın milletvekili seçilmedi. 12 Haziran 2011'de yapılan seçimlerde Eskişehir'den iki kadın milletvekili seçilerek, TBMM'ye gitti. MHP'den Ruhsar Demirel, AKP'den Ülker Can 38 yıl sonra Eskişehir'in kadın milletvekilleri oldu. 7 Haziran seçimlerinde CHP'den Gaye Usluer, MHP'den Ruhsar Demirel milletvekili seçildiler.

AKP'DE GÜNAY SESLERİ
7 Haziran'da Eskişehir'de hüsran yaşayan AKP'de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın İstanbul'dan aday yapılacağı parti kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor. Mevcut Eskişehir Milletvekili Salih Koca'nın erken seçimde milletvekili aday listesine girmesi zor gözüküyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Emine Nur Günay 7 Haziran seçimlerinde üçüncü sıradan aday yapılmıştı. AKP iki milletvekilinde kaldığı için olası bir hükümette Ekonomi Bakanlığı için adı geçen Emine Nur Günay Milletvekili seçilememişti. Erken seçimde Davutoğlu'nun Başdanışmanı için ağırlığını koyacağı belirtiliyor. Emine Nur Günay'ın AKP Milletvekili aday listesinin başına konulacağı parti kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor. ET0 eski Başkanı Harun Karacan'ın da ikinci sıraya yazılacağı belirtiliyor.

ATAÇ OLMAZSA USLUER
7 Haziran seçimlerinde CHP'nin birinci sırasında Gaye Usluer vardı. CHP Parti Meclis Üyesi olan Usluer, seçileceğini bilmesine rağmen, partisinin Eskişehir'de birinci olması için var gücüyle çalıştı. Sokak sokak Eskişehir'i dolaşarak, CHP'nin seçim vaatlerini halka anlattı. Usluer, çalışkanlığı ve samimiyeti ile hem partililerden hem de Eskişehir halkından takdir büyük takdir topladı. Yani hakkıyla milletvekili seçildi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç milletvekili adayı olursa, liste başı 'O' olur. Ataç dışında hiçbir aday Gaye Usluer'in liste başı olmasına engel olamaz. Ataç'ın çok istemesine rağmen Genel Merkez 7 Haziran seçimlerinde onu milletvekili adayı yapmamıştı. Ataç bu sefer yine aday olmak ister mi? Genel Merkez bu konudaki tavrında değişiklik olur mu? Ataç'ın aday olmaması durumunda CHP'de liste başı yine Prof. Dr. Gaye Usluer olur.

DEMİREL TARİHE GEÇTİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, iki dönem üst üste Eskişehir milletvekili seçilerek, bir ilki başardı. Demirel, Eskişehir'de iki dönem üst üste seçilen ilk ve tek kadın milletvekili. Erken seçimde bu rekorunu üçe çıkarabilir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin en güvendiği isimlerden birisi olan Demirel, yine büyük ihtimalle MHP Eskişehir Milletvekili aday listesinin başında yer alacak. Erken seçimde AKP'nin birinci sırasında Emine Nur Günay, CHP'nin birinci sırasında Gaye Usluer, MHP'nin birinci sırasında Ruhsar Demirel olursa, hiç kimse şaşırmasın. Üç kadın adayın liste başı olması, çağdaş ve aydın kentimize çok yakışır.

***********************************

foto şaka

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Devlet Bey sizin bu dört şartınızı kabul edemeyiz. Bizim için çok ağır olur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Ahmet Bey, bu şartlar senin için mi yoksa Saray için mi ağır?

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bu konuda çok şey söylerim ama balık misali ağzımı açsam içime su doluyor.