Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından BEBKA'nın desteğiyle yapımı projelendirilen Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesinde, ihale süreci tekrar başladı.
ÜÇ ŞARTI KİM KOYDU?
ETO Başkanı Metin Güler; 'Yürütmekte olduğumuz fuar ve kongre merkezi projesi, Eskişehirli tüccar ve sanayicilerin geleceğine hizmet edecek bir çalışmadır. Odamızın yıllardır sürdürdüğü bir emeğin ürünüdür. Ne mutlu ki bu projeyi gerçekleştirmek bize nasip olacak. Projenin ilk ihalesini piyasa koşullarını yansıtmaması nedeniyle ve Eskişehirli firmaların rekabet edebilmesi için iptal etmiştik. Bu ihale koşulları sayesinde rekabet avantajı Eskişehir'de olacak' demiş. Güler'e sormak istiyorum; piyasa koşullarını yansıtmayan ve Eskişehirli firmaların rekabet etmesini engelleyen üç şartı ilk ihale şartnamesine kim koydu? İhale şartnamesini siz değil de 'Sarı Çizmeli Mehmet Ağa mı' hazırladı?
'BİLE BİLE LADES'
İhaleye bu şartları koyacaksın. Eskişehir kamuoyunda büyük tepki alınmasına rağmen ihaleyi yapacaksın. İhaleye katılan firmaların tekliflerini alacaksın. Daha sonra 'Gelen tekliflerin rekabet ortamını oluşturmadığı ve piyasa koşullarını yansıtmadı' diyerek ihaleyi iptal edeceksin. İptal edilen ihale için ETO tarafından harcanan paralar ne olacak? 'Bile bile lades' demenin bir bedeli olmayacak mı? Oluşan bu zararı, piyasa koşullarını yansıtmayan ve Eskişehirli firmaların rekabet etmesini engelleyen şartları İhale şartnamesine koyanların ödemesi gerekmiyor mu? İlk ihalede Eskişehirli firmaların rekabet etmesini engelleyenlere sesleniyorum; 'pamuk eller cebe' Sizin yaptığınız hatanın bedelini tüm ETO üyelerine ödetemezsiniz…

*

ONUNLA BİR ŞARTLA
PROGRAMA KATILIRIM

AK Parti'nin genç Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ile karşılaştım. Kendisiyle sohbet ettikten sonra ; 'CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi İbrahim Arslan sizi canlı bir televizyon programında tartışmaya çağırdı. Bu çağrıya ne yanıt vereceksiniz?' dedim. İbrahim Arslan ile bir şartla tartışma programı yapabileceğini belirten Doğan; 'Kazım Kurt çıkacak. 'Ben Odunpazarı Belediyesi'nde konu mankeniyim. Belediyeyi İbrahim Arslan yönetiyor. Belediyenin tüm kötü işlerinin sorumlusu Arslan'dır' derse Arslan ile tartışma programı yapabiliriz. Çünkü ben Odunpazarı Belediyesi'ni kim yönetiyorsa, onunla tartışırım. Yoksa Meclis Grup Başkanvekili bile olmayan Arslan ile niye tartışma programına katılayım. Benim muhatabım Belediyeyi yönetendir' dedi.

**

ZENGİNLERİN
YAPMADIĞINI OKULLARIN
SIRTINA YÜKLEMEYİN

Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehirspor destek kampanyasında beraber yola çıktıkları ETO, ESO ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanlarına sitemde bulundu. Tuna; 'Bu şehir Eskişehirspor'a destek vermese de, dışardan bulacağımız desteklerle bu işi götüreceğiz' demiş. Eskişehirspor yönetimine olan muhalefetlerinden dolayı da Eskişehirspor'a destek olmayanların olduğunu sözlerine ekleyen Vali Tuna, gerekirse bunları kamuoyu ile paylaşacağını da belirtmiş. 'Önce Güven' sloganıyla Eskişehirspor'un başına gelenler, başarısız transferleri ve harcamalarıyla şehrin kendilerine olan güvenini kaybetti. Vali bu işe mesai harcayarak, kentin ES ES'e sahip çıkması için var gücüyle çalışıyor. Bu çalışmaları gerçekten takdir topluyor. Ancak son günlerde ilimizdeki okullardan şikayetler geliyor. Eskişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin okul müdürlerine 'Eskişehirspor'umu Destekliyorum', 'ESES yaz 2965'e gönder kampanyası' kampanyası için hazırlanan Stickerlardan okul adına üç-dört adet almaları konusunda baskı yaptığı iddia ediliyor. Stickerların tanesi 50 lira. Bir okul üç adet sticker alsa. Alınacak para 150 lira. Bu para Okul Aile Birlikleri tarafından karşılanacak. Her okulun bunu karşılayacak parası var mı? Eskişehir'de 615 okul var. Okulların hepsi bu stickerlardan üçer adet alsa, toplanacak para sadece 92 bin 250 lira. Bu kadar para için okul müdürlerine baskı yapmak doğru mu? Eskişehir zenginlerinin yapmadığını okulların sırtını yüklenmemelidir. Bu bağış ve kampanyalar gönüllülük esasına göre yapılmalıdır. Bazı İlçe Milli Eğitim Müdürleri yapması gereken işleri bir tarafa bırakıp, sadece bu olaya kanalize olmuş. 'En çok stickerı ben aldırdım' diye Vali'nin gözüne girebilmek için yoğun çalışıyorlar.

**

ARKADAŞININ
YATI OLSUN
Eskişehirliler yıllardır Bahattin Şeker'i Hep Eskişehir'in milletvekili, Bakanı olarak gördü. Bunun nedeni ise Şeker'in milletvekilliği ve Bakanlığı döneminde hem Bilecik'in hem de Eskişehir'in milletvekili ve Bakanı gibi davranmasıdır. İki ay önce Bozüyük ve Eskişehir'de önemli yatırımları olan Şeker'in kazandığı paralarla kendisine yat aldığını okurlarıma duyurmuştum. Yeni yatının hayırlı olmasını dilemiştim. Şeker, Eskişehirli dostları Mete Yılmaz, Ahmet Batmaz, Vahdet Meriç ve Erol Kamburlarla birlikte yeni yatıyla Akdeniz'e açılmış. Bu gezi sırasında selfie de çektirmişler. Yat sahibi olmak masraflı bir iştir. Bundan dolayı boşuna söylememişler; 'kendi yatın olacağına arkadaşının yatı olsun' diye. Bugün Yılmaz, Batmaz, Meriç ve Kamburlar'da arkadaşlarının yat sahibi olmasının ayrıcalığını yaşıyor.

**

FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: Sayın Valim, kentteki işadamlarının verdiği para bir futbolcunun parasına bile yetmez.
Vali Güngör Azim Tuna: Sen dün Eskişehir-spor'a oynamayacak topçulara çuvalla para verirsen, bugün hem kendini hem de bizi kışın yiyeceksiz kalmış Ağustos böceği durumuna düşürürsün.