İlimizin 'en köklü ve en başarılı eğitim kurumlarından olan Eskişehir Anadolu Lisesi (EAL)' 1955 yılında kuruldu. 64 yıllık okulda Türkiye için sayısız değerler yetişti. Siyasette de fark yarattı. Şu anda ilimizin 'yedi milletvekilinden üçü eski adı Maarif Koleji' olan okuldan mezun oldu. AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay ile CHP Milletvekili Utku Çakırözer EAL mezunu. AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ile CHP PM Üyesi Gaye Usluer Süleyman Çakır Lisesi'nden mezunlar. CHP Milletvekili Jale Nur Süllü liseyi ABD'de okudu. MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak Ankara'da, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu Nevşehir'de lise eğitimlerini yaptılar. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve iki dönem AK Parti'den milletvekilliği yapan Hasan Murat Mercan ile yine iki dönem CHP'den Eskişehir Milletvekilliği yapan Cemal Okan Yüksel'de EAL mezunular. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen eski adı Eskişehir Lisesi olan Atatürk Lisesi mezunu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Liseyi İstanbul Haydarpaşa ve Eskişehir Bahçelievler Lisesi'nde okudu. CHP'de yıllarca Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Cevdet Selvi ile 2004-2014 yılları arasında Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı Atatürk Endüstri Meslek Lisesi mezunular. Ülkemizde 'Önce Mülkiye Sonra Türkiye' sloganı var. Bende Eskişehir Maarif Koleji'nin yetiştirdiği çok sayıda değerler nedeniyle; 'Önce EAL Sonra Eskişehir' diyorum.
----------------------------------------------------------
ÇOCUKLARA CAN OLALIM

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) tarafından Eskişehir'de 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Ulus Anıtı'ndan Vilayet Meydanına kadar farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe LÖSEV gönüllüleri, çocuklar ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar 'yüzlerine taktıkları maske ve ellerindeki dövizlerle lösemi hastalığına' dikkat çektiler. 20 yıldar çocukların hayatını kurtaran LÖSEV artık yetiştinlere de destek oluyor. Tedavilerini yaptırırken, onlara ayni, nakdi ve sosyal destekler veriyor. 'Önce insan olmayı' kendisine ilke edinmiş herkes LÖSEV'e sahip çıkmalıdır. Özellikle kan kanseri olan çocuklarımızın sağlıklarına kavuşmaları için bu güzide kuruma bağışta bulunmalıdır. Ayrıca herkes 'lösemi hastalarına can olmak için kök hücre bağışı' da yapmalıdır....
----------------------------------------------------------
AVRUPALI SEVGİLİLERDEN HAN'A MİSTİK YÜRÜYÜŞ

Türkiye'nin tarihte yetiştirdiği 'farklı yüzyıllarda yaşamış sûfî, şair, alim ve bilginlere ait mekanları yeniden canlandırmak, kültür ve inanç turizmi açısından farkındalık oluşturmak ve geçmişte sahip olduğumuz manevî değerlerimizi ve kültürel hazine zenginliğimizi gün yüzüne çıkarmak amacıyla tasarlanan' Sufi Yolu İstanbul'dan başlayarak Konya'ya kadar 'doğa yürüyüşcülerine, bisiklet ve kültürseverlere unutamayacakları bir macera' sunuyor. Yurdumuza Edirne'den gelen Avrupalı iki sevgili 'Sufi Yolu-Mistik Yürüyüş rotasında yaya olarak hareket' ederek, Han ilçemize ulaştı. Fransız Hemşire Audrey Pouillon ve Alman öğretmen Konrad Weberling'i Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı karşıladı. İki Avrupalı sevgiliye 'Türk konukseverliğinin en güzel örneğini' gösteren Şanlı kendi sosyal paylaşım hesabında yaptığı paylaşımda; 'Dünyaya gönül kapımızı açıyoruz. Dünya insanlarını Han'da misafir etmekten mutluluk duyuyoruz.#HerİnsanBirDünyadır' dedi. Altı aydır yollarda olan Pouillon ve Weberling Konya'ya ulaştıklarında Sufi inancına göre hacı olacaklar...

----------------------------------------------------------
NOSTALJİ
ODUNPAZARI'NDA SHP MİTİNGİ

32 yıl önce SHP Genel Başkanı merhum Erdal İnönü 29 Kasım 1987 seçimleri öncesinde ilimize gelerek Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka sesleniyor. Tarihi fotoğrafta 'Halk Beni Seviyor' sözüyle hep hatırlanan ve dönemin 'SHP İl Başkanı merhum Demircan Arıkan, 1. sıra Milletvekili Adayı Cevdet Selvi, 2.sıra Milletvekili Adayı Zeki Ünal, dönemin Han Belediye Başkanı İsmet Şanlı, Kırka Belediye Başkanı Şevket İnce yer' alıyor. SHP 29 Kasım seçimlerindeki milletvekili adaylarıni hakim huzurunda önseçim ile belirlemişti. 1 Kasım 1987 Pazar günü Eskişehir'de iki parti (CHP-DYP) hakim huzurunda önseçim yaptı. Önseçimde o yıllarda Petrol-İş Genel Başkanı olan 'Cevdet Selvi 2312 oyla birinci sırada' çıktı. Önseçimde ilk iki sırayı alan Cevdet Selvi ve Zeki Ünal 29 Kasım 1987 seçimlerinde Eskişehir Milletvekili seçildiler. SHP %27 oy aldı. Aynı seçimde Anavatan Partisi oyların %41'ini aldı. DYP %19 oy aldı. Eskişehir'in beş milletvekilinden üçü Anavatan'ın oldu. Erol Zeytinoğlu, İsmet Oktay ve Mustafa Balcılar ANAP'tan milletvekili seçildiler.
----------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Nabi Hocam hesap yaptım. Yeni kurulacak partinin teklifini kabul edersem onu Eskişehir'de birinci yaparım.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Emine Hanım son seçimde AK Parti senin sayende birinci olmuşsa, benim ve Harun Karacan'ın oyları nerede? Yoksa sizin Matematik dersinize Bedenci mi girdi?
AK Parti eski İl Başkanı Dündar Ünlü: Siyasette iki artı iki dört etmiş olsaydı Eskişehir'in belediyelerinde 15 yıldır AK Parti iktidar olurdu.
----------------------------------------------------------
FIKRA
GERİ KALANINI GÖNDER

Deniz aşırı bir ülkede askerliğini yapmakta olan John bir gün sevgilisinden bir mektup alır. Sevgilisi artık ondan ayrıldığını bildirmekte ve fotoğrafını geri göndermesini istemektedir. John çok kızar. Arkadaşlarından eski kız arkadaşlarının fotoğraflarını toplar. Hepsini paket yapar ve sevgilisine gönderir. Pakete birde not iliştirir; 'Kusura bakma, hangisi olduğunu çıkaramadım. Lütfen kendi fotoğrafını al ve kalanını geri gönder!'