Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in adını Tekirdağ'da yeni yapılan bir caddeye verdi. Ben de Eskişehirli meslektaşlarımla birlikte Değirmenaltı Mahallesi'nde Namık Kemal Üniversitesi ile denizi buluşturan bu cazibeli caddenin açılış törenini yerinde takip etmek için Tekirdağ'a gittim.

BİZİM BAŞKANIMIZ OLSUN
Tekirdağ'da Yılmaz Büyükerşen çok büyük ilgi gördü. Halk onunla tokalaşmak, selfie çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Tekirdağ'da konuştuğumuz herkesten hep bu görüşleri duyduk; 'Büyükerşen gibi bir belediye başkanına sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Keşke Büyükerşen Tekirdağ'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olsaydı. Tekirdağlılar olarak Büyükerşen konusunda Eskişehir'e gıptayla bakıyoruz. Eskişehir'i Avrupa kenti yaptı. Bir dönemde gelsin Tekirdağ'da Başkanlık yapsın.' Her gittiği yerde halkın büyük övgüsünü alan Yılmaz Hoca kendi adının verildiği caddenin açılış töreninde duygusal anlar yaşarken, gözlerinden yaşlar süzüldü.

EN BÜYÜK ÖDÜLÜ VERDİLER
Büyükerşen'in dediği gibi; 50 yıllık hocalık hayatında aldığı en büyük ödülü Tekirdağlılar kendisine verdi. Biz Eskişehirliler olarak Yılmaz Hoca'nın değerini tabi ki biliyoruz. Ancak Eskişehir dışında yaşayanlar sanki bizden daha fazla onun değerini biliyor. Tekirdağ'da Yılmaz Büyükerşen gibi dev bir markanın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının gururunu yaşadım. Biz Yılmaz Hoca'yı bıraksak, Tekirdağlılar Eskişehir'e gelip; O'nu omuzlarında taşıyarak Tekirdağ'a götürüp, başkan yaparlar. Tabi ki Yılmaz Hoca'yı Eskişehirliler asla bırakmaz. Tekirdağ'ın 11 ilçesi ve Büyükşehir Belediyesi CHP'li. Seçimleri 12-0 kazanmışlar.



TAVSİYELERDE BULUNDU
Tekirdağlılar için 'anason kokulu şehrin çocukları' deniyor. Gerçekten şehirde anason kokusu var. Ancak Tekirdağ'daki rakı fabrikası Manisa Akhisar'a taşınacak. Bu da kente büyük darbe vuracak. Tekirdağ bundan dolayı yeni hamleler yapmak zorunda. Yılmaz Hoca Süleymanpaşa ve Tekirdağ Belediye Başkanına üniversite öğrencileriyle şehri bütünleştirmelerini tavsiye etti. Büyükerşen; 'Öğrencilere yönelik yatırımlar yaparak, onların kent ekonomisine katkı vermelerini sağlayın' dedi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. Yılmaz Hoca'nın öğrencisi. Kendisine Yılmaz Hoca'yı ve Eskişehir'i model almış. Eskişehir destekli çok güzel kültürel ve sanatsal yatırımlar yapmış. Vizyonu olan birisi. Eşkinat Yılmaz Büyükerşen Caddesi açılış töreninde yaptığı konuşmada; 'Yılmaz Büyükerşen Türkiye'de belediyecilik tarihinde gerçekten önemli bir dönüşüm gerçekleştirmiştir ve bu dönüşümün mimarıdır. Aynı zamanda da bir üniversite kentinin mimarıdır. Bizim Yılmaz Büyükerşen'e baktığımızda gördüğümüz iki tane ışık hedef vardır. Bunlardan biri Tekirdağ'ı tıpkı Eskişehirlilerin yaptığı gibi üniversite ile bir bütün haline getirmek, bir diğeri ise belediyecilik çalışmalarında Eskişehir'i model almaktır' diye konuştu.


LAMBA VE DURAKLAR ESKİŞEHİR'DEN
Süleyman Paşa'daki parklardaki lambalar ve taksi durakları Eskişehir'i anımsatıyor. Çünkü bunlar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden satın alınarak, yerlerine konulmuş. 65 yaş ve üstü yaşlılara bir kart veriliyor. Her ay bu kartlara 30 çay yükleniyor. Yaşlılar belediyeye ait çay bahçelerinde bir ay boyunca 30 bardak çayı ücretsiz içebiliyor. Tekirdağlılar gerçekten sıcak insanlar. Büyükerşen'den dolayı biz Eskişehirlilere daha da sıcaklar. Eskişehir'i ve Yılmaz Büyükerşen'i model alan Tekirdağ'ın belediyecilik anlamında önümüzdeki süreçte büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Tekirdağlılar, Yılmaz Hoca'ya 50 yıllık hocalık hayatının en büyük ödülünü verdi. Peki bizler, tüm hayatını Eskişehir'e adayan, bozkırın ortasında bir 'Avrupa Kenti' yaratan Büyükerşen'in adını ne zaman bir caddeye, bulvara, okula, parka vereceğiz. Eskişehir'de iki-üç yıl Valilik yapıp, kentte hatırı sayılır hizmetleri olmayan kişilerin adları Eskişehir'de okul ve caddelerde yaşatılırken, Büyükerşen'e bu konuda neden büyük vefasızlık yapılıyor…