Sevgili okurlar;
Bazen büyük bildiğimiz insanların ne kadar cüce olduğunu yakınen görür ve tüm ümitlerimizin bir anda yok olduğuna kendimiz şahit oluruz. Bir akşam sözde büyük bir ulusal kanalda bir tartışmayı izlerken büyük bildiğimiz ve insanlar arasında öyle zannedilen bir yorumcu öyle bir fetva verdi ki bu şahsın kupkuru bir kafadan ibaret olduğunu yakınen gördüm ve bu milletin neden bu kadar dinî konularda aç olduğuna şahit oldum.
Gelelim esas konu ya pandemide alınan tedbirleri konuşurken bu şahıs şu teklifi getirdi ben diyanetin üst yetkililerinden biriyle görüş tüm bu sene oruç ertelenecek bu da pandemide katkı olacak karşısındaki moderatör hanımefendi de evet bana göre de bu çok iyi olur bu teklif diyanete götürülmeli diye milyonların gözü önünde İslam'dan ne kadar habersiz olduklarını gösteriyorlar. Üzüldüğüm nokta ise bu şahıslar TV'ye çıktıklarında sağ köşede bunların kariyeri o kadar abartılmış ki işte şu okulu bitirdi şurada mastır yaptı şurada öğretim üyeliği yaptı diye yere göğe sığdıramıyorlar ama netice koskoca bir fiyasko çünkü bu oruç olayı İslam'ın 5 şartından birisi. Bunu bırakın üniversiteyi ilkokula giden birisine bile öğretiyorlar.
Kim kalkıp da cumhuriyetimizin kurulduğunu 29 Ekim'i kaldıralım yapılmasın diye bilir mi? Peki beşeri bir insanın koyduğu bir kanunu dahi değiştirmesi mümkün değilken alemlerin yaratıcısı olan ALLAH'ın kanunlarını değiştirmeye kalkabilir. Sonra bu kanunu diyanet koymadı ki o kaldırsın. İşte nice okulları bitiren ve TV'de gerdan kiran zatı muhterem oraya çıkmadan 3 dakikanı alırdı en azından her Müslümanın bilmesi gereken bu 5şartı öğrenip öyle çıksaydın hiç değilse madara olmaz din.
Bunun macerası uzun ama biz burada keselim sizleri de fazla yormayalım, iste memleketin hali pürmelali bu.