“Ben kendisini hem çok seviyor hem de çok üzülüyorum. Neden biliyor musunuz? Bir Eskişehirli düşünün. Üstelik genç bir Eskişehirli! Fakat Eskişehir’i bilmiyor. Eskişehir’in şartlarını bilmiyor. Eskişehir’in  konularını bilmiyor.  ‘Cezayir Tüfeği nedir’ bilir misiniz? Cezayir tüfeği bayağı bir tüfektir. Kabzası vardır namlusu vardır. Fakat namlusu huni gibidir. Mermi dediğimiz çelik bilyeler oradan içeri atılır. Barut haznesinin olduğu yere kadar gider. O hazneye kese içerisinde barut koyarlar. Sonra tetiği çekerler. Tetiğin önünde çakmaktaşı vardır. Oradan çıkan kıvılcımla barut ateş alır ve fırlatır atar bilyeyi . İşte o tüfeğe ‘Ağızdan Dolma Cezayir Tüfeği’ derler. Türkçede böyle bir deyim olmuştur. ‘Ağızdan Dolma Cezayir Tüfeği demek’ başkalarının verdiği bilgileri incelemeden yalan yanlış bilgilere böyle fırlatanlara denir.”

YILMAZ HOCA MEDYADA SERT YANITLAR VERECEK GİBİ

Yukarıdaki sözler Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e ait.  Büyükerşen, Serhan Asker’in Halk Tv’de canlı yayınlanan “Görkemli Hatıralar’ Programında bu sözleri AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Nebi Hatipoğlu için söyledi. Hatipoğlu’nun Eskişehir’i bilmediğini belirten Büyükerşen başkalarından yalan yanlış bilgileri incelemeden Ağızdan Dolma Cezayir Tüfeği gibi fırlattığını söyledi. Yılmaz Hoca önümüzdeki süreçte yerel ve yaygın medyalarda sahaya çıkarak;  Nebi Hatipoğlu’nun 25 yıllık başkanlık dönemiyle ilgili eleştiri ve suçlamalarına çok sert yanıtlar verecek gibi gözüküyor.

***

NOSTALJİ

25 YIL ÖNCE ÜÇ BAŞKAN

Yıl: 1999. 25 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta; Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, dönemin Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Yüksel Yüzügüllü ve Saatçiler Odası eski Başkanı Ahmet Bozkaya yer alıyor. Ataç toplamda 20 yıldır başarıyla Tepebaşı Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. 30 yılı aşkın başkanlık yapan ve asıl mesleği ‘terzilik’ olan Yüzügüllü bayrağı 2005 yılında şimdiki Başkan Ekrem Birsen’e teslim etti. 1957 yılında ilimizde Saatçiler Derneği’nin kuruculuğunu yapan ve uzun yıllar Oda Başkanlığı yapan Ahmet Bozkaya 1 Ekim 2013 yılında vefat etti. Saatçilik sanatına büyük katkılar veren Bozkaya’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Ali Yüksel Yüzügüllü 1 Nisan 2018’de vefat etti. Eskişehir esnafının yıllarca başkanlığını yapan Yüzügüllü’ye de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. ‘İki zanaatkar başkan’ olan Yüzügüllü ve Bozkaya’nın hizmetleri asla unutulmayacak...

***

FOTO ŞAKA

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu: Sayın Bakanım, 15 adet katlı kavşak yapacağım. Tramvayı yer altına alacağım. En az 25 bin konutu yenileyeceğim. Suya yüzde 40 indirim yapacağım. 2 yıl içinde tertemiz lezzetli suyu Eskişehirlilere içireceğim. Öğrenciye ulaşım desteği vereceğim.

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yap Nebi! Seni kim tutar! Ama belediyenin bütçesi bunlara yapmaya yeter mi?

Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal: Anlaşılan Nebi Bey bunları 20 yılda Eskişehir’de Alpu ve Seyitgazi yollarını yapamayan devletin desteğiyle gerçekleştireceğini hayal ediyor. Şimdiden ‘olmayacak duaya amin’ diyor.

***

***

REPLİK

“Gerçek ne kadar acı olursa olsun hiçbir şey yalan kadar insanı yaralayamaz.” Tootsie