CHP Tepebaşı İlçe Saymanı Mustafa Taşlak dün görevinden istifa etti. 26 Kasım'da yapılan kongre ile göreve gelen CHP Tepebaşı İlçe Örgütü ilk toplantısında Başkan Yardımcılıkları dışındaki görevlerle ilgili dağılım yapmıştı. Toplantıda Mustafa Taşlak ve Derya Bülbül Saymanlık için aday oldular. Gizli oyla seçim yapıldı. 9 oy alan Taşlak İlçe Saymanı oldu. Derya Bülbül'de 8 oy aldı. Bu seçimle yönetim 9-8 bölünmüş oldu. Daha önce hiçbir 'parti yöneticiliği deneyimi' bulunmayan Derya Bülbül'ün 'uzaktan kumanda' ile birileri tarafından aday gösterilmesi tepkilere neden olmuştu.
2019 seçimlerinde kendilerine 'yer bulmak' isteyen bazı kişilerin daha toplantı yapılmadan önce yönetim kurulu üyelerini telefonla arayarak, Saymanlık için Derya Bülbül'e destek verilmesini istediği iddia edilmişti. O günkü toplantı sonrasında CHP Tepebaşı İlçe Yönetimi 'Eski-Yeni' olarak ikiye bölündü. Vural Yörük 8 yıl CHP Tepebaşı İlçe'yi gürültüsüz, patırtıtız yönetti. Hiçbir zaman çatlak ses çıkmadı. Birlik ve beraberlik vardı. Atilay Dalgıç'ın göreve geldikten sonra bir hafta içerisinde bölünme yaşandı. CHP'de sekiz yıldır var olan huzur ortamı kayboldu. Bunun sonucunda Taşlak, Başkan Dalgıç ve onu dışarıdan yönlendirenlerin istemediği bu görevde daha fazla kalmak istemedi. Saymanlık görevinden istifa ederek; onlara 'Alın topunuzu ötede oynayın' dedi. Taşlak'ın yerine Derya Bülbül'ün İlçe Saymanı olması bekleniyor.

*****

İDDİASINI İSPATLASIN

Görünüm'de dün kaleme aldığım; 'İki İmzayla Aday Olamadım' başlıklı yazımda CHP İl Başkan Adayı Ersen Yeniceli'nin görüşlerine yer vermiştim. Yeniceli; 'Kongrede aday olmak için 64 imza gerekiyordu. Ben 71 imza toplayıp, Divana teslim ettim. Ancak Ali Rıza Menevşe ve Mehmet Ali Çelik bana imza veren 9 kişinin imzalarını geri aldırttı. Böyle imza sayım 62'ye düştü. Ben de aday olamadım' demişti. CHP'nin eski İl Yöneticisi Ali Rıza Menevşe bu yazımla ilgili beni arayarak, Yeniceli'nin yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Menevşe; 'Ersen Yeniceli'nin aday olmasını ben neden engelleyeyim? Benim imzasını geri aldırdığım bir kişi varsa çıkarsın. Yeniceli'den bu iddiasını ispatlamaya davet ediyorum. İspatlamayan namerttir. Kendisi benden yardım isteseydi, ona istenilen sayıda imza toplardım.Yeniceli bizi suçlamayı bıraksında, kendisine 'aday ol diye dolma verenlere' baksın' dedi.

******

FOTO ŞAKA

CHP İl Başkanı Sinan Özkar:
Ahmet Abi sen beni sevmiyorsun ama delegeler beni istiyormuş ki yine seçimi kazandım.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Babalar, analar, oğullar, damatlar, gelinler, kuzenler delege olursa, sen değil, 'Sarı Çizmeli Mehmet Ağa' aday olsa o da seçimi kazanırdı.