Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç geçtiğimiz günlerde kendi sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşım dikkatimi çekti. Ataç, paylaştığı fotoğrafın altına; 'Burası Yaşam Köyü. Remourban Projesi ile aldığımız 5 milyon Euro hibe ile ortaya çıkan çok yönlü, Türkiye'de ilk olan bir merkez. Tamamlama aşamasına gelen proje ile marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz' yorumunda bulundu. Tepebaşı Belediyesi tarafından Remourban Akıllı Şehir Projesi kapsamında Aşağı Söğütönü Mahallesi'ne kurulan Yaşam Köyü, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kullanımında ve içindeki sosyal donatılarla çok konuşulacak bir merkez olacak. Yaşam Köyü içerisindeki binaların hepsi enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kullanımı açısından Türkiye'ye örnek teşkil edecek türde binalar olacak. Binaların içine yerleştirilen özel cihazlarla hem enerji tasarrufu sağlanacak hem de binanın kullandığı enerji merkezden takip edilecek. Aynı zamanda binaların üzerine yerleştirilen güneş panelleri ile güneş enerjisinden yararlanılarak, temiz enerji üretimi sağlanacak. Yaşam köyü içersinde; kreş, sağlıklı yaşlılar konuk evi, Bir Başka Okul Mümkün Derneği'nin ilköğretim okulu, montaj atölyeleri bulunacak. Ayrıca Yaşam Köyü'ne bisikletlerle gidilmesi için şehrin farklı bölgelerine bisiklet istasyonları yerleştirilecek ve elektrik ile çalışan otobüslerden de yararlanılacak. 5 milyon avroluk (30 milyon lira) hibeyle Eskişehir'e böylesine güzel ve anlamlı tesis kazandırdığı için Başta Ahmet Ataç olmak üzere projede emeği geçenleri kutluyorum...
------------------------------------------------------
'BÜTÜNÜN HUKUKUNU KORUYACAĞIM'

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, ES TV'de yayınlanan Vaziyet programında Ali Baş, Arif Anbar ve Kerem Akyıl'ın sorularını yanıtladı. Doğan, Odunpazarı'nda yaşayan vatandaşların tümünün oyuna talip olduğunu ve seçimi kazandığı taktirde bütünün hukukunu koruyacağını vurguladı. Doğan; 'Hemşerilerimiz görecek ki Volkan Başkan gerçekten bütünün hukukunu koruyor hiç kimseyi inancından, ırkından, dolayı ayırmıyor' dedi.

'O ÇİZMELERİ GİYECEĞİM'
Genç belediye başkan adayı Sultandere Mahallesinde döşediği kilit taşları ile ilgili çok eleştiriler almıştı. Bunun hakkında da konuşan Doğan, 'Baktık ki bazı mahallelerde mevcut belediyenin yapacağı hiçbir şey yok ve her yer çamur, perişan, muhtarlar belediyeye yol yapmışlar gide gele. Vatandaşa mahcuplar. Bu devirde, 2019 yılında hala mahallelerimizin kaldırımları ve kilitli parke taşları yapılmamış. Peki ne yaptık? İşportacılık dediği belediyeciliği yaptık. Siz bu işi yapamıyorsunuz. Ne yapalım? İçişleri bakanlığımıza, valiliğimize, milletvekillerimize gittik ve mahallelerin sorunu var dedik. Benim bu mahallelerimin sorunu çözülmesi lazım. Sadece kilit taşı değil bir çok tadilat yaptık. Susuz mu kalsın? Yolsuz mu kalsın? Asfaltsız mı kalsın? Yazık günah değil mi bu vatandaşa? Sultandere'ye, Kanlıpınar, Kireç, Kıravdan, Karapazar, Gümele ve Akpınar'a bizzat gideceğim. O taşların başında duracağım. O çizmeleri giyeceğim ve o taşları döşeyeceğim' diye konuştu.

ŞÜPHEM YOK
Volkan Doğan babası vefat edince '15 yaşında liseyi yarıda bırakarak' hayata atıldı. İşportacılık ve pazarcılık yaparak evine ekmek götürdü. Şerefiyle, alın teriyle para kazanarak, 'annesine ve iki kardeşine' baktı. 25 yaşında AK Parti'den Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olduğunda ortaokulu mezunuydu. Liseyi ve üniversiteyi dışarıdan bitirdi. İşletme mezunu olan Doğan şu anda Anadolu Üniversitesi'nde üçüncü sınıf Sosyoloji öğrencisi. Aynı zamanda 'Türk Tarihini öğrenmek ve o coğrafyayı anlamak' adına Azerbaycan'da Devlet Üniversitesinde uzaktan eğitim görüyor. 1 Temmuz 2014 tarihinde '32 yaşında AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı' oldu. Bu görev sürecinde yaptığı çalışmalarla rüştünü çoktan ispatladı. Gezilmedik mahalle bırakmayan Doğan, halkın 'acılı ve mutlu günlerinde' hep yanında oldu. Odunpazarı Bölgesinde 'halkın sofrasına' oturdu. Onlarla ekmeğini paylaştı, insanları 'ötekileştirmeden' dertlerini dinledi. 'Çok çalışmanın adı' oldu. Doğan'ı Meclis Üyeliği döneminden (10 yıldır) beri tanırım. Dediği gibi 'kimseyi inancından ve ırkından dolayı' ötekileştirmez. Diyaloglarında her zaman 'saygılı ve mütevazi kişiliğiyle' öne çıkan Doğan'ın seçilmesi halinden 'bütünün hukukunu koruyacağından' hiçbir şüphem yok...
---------------------------------------------------
ETİK İLKELERE KİMLER UYUYOR?

-Görevin yerine getirilmesinde kamu hizmeti bilinci
-Halka hizmet bilinci
-Hizmet standartlarına uyma
-Amaç ve misyona bağlılık
-Dürüstlük ve tarafsızlık
-Saygınlık ve güven
-Nezaket ve saygı
-Yetkili makamlara bildirim
-Çıkar çatışmasından kaçınma
-Görev ve yetkilerin menfaat sağlamak amacıyla kullanılmaması
-Hediye alma ve menfaat sağlama yasağı
-Kamu malları ve kaynaklarının kullanımı
-Savurganlıktan kaçınma
-Bağlayıcı açıklamalar ve gerçek dışı beyan
-Bilgi verme, saydamlık ve katılımcılık
-Yöneticilerin hesap verme sorumluluğu
-Eski kamu görevlileriyle ilişkiler
-Mal bildiriminde bulunma.
Bu yukardaki yazılanlar Kamu Etik İlkeleridir. Kamu çalışanları ve kamu görevi yapan seçilmişler bu ilkelere uyması gerekir. Şimdi Eskişehir'de 'Bu ilkelere kimler uymuyor?' diye sorsam. 'Kimler uyuyor?' yanıtı gelir. Bu ilkelere tam anlamıyla uyan kamu yöneticileri var mı? Yandaş sendikaların her dediğini yapan kamu yöneticileri 'Dürüstlük ve tarafsızlık' ilkesini ihlal ediyor. Bundan dolayı, 'Saygınlık ve güveni' sağlanamıyor. 'Amaç ve misyona bağlılık' ilkesi zedeleniyor. Eskişehir'in kamu yöneticileri, 'Bilgi verme, saydamlık ve katılımcılık', 'Savurganlıktan Kaçınma' ve 'Yöneticilerin hesap verme sorumluluğu' ilkeleri uygulanıyor mu? Bu konuda denetleniyorlar mı?
-------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Kemal Sunal: Hoş geldin Ayşen, ülkede durumlar nasıl?
Ayşen Gruda : Hiç sorma Kemal, halkın çoğunluğu bir ağaya kul köle olmuş.
Kemal Sunal: Biz ağalara başkaldıran onca filmi 'sadece gülsünler' diye mi yaptık?
Ayşen Gruda: Kemalciğim üzülme! Ülkede ağaya boyun eğmeyen korkusuz Atatürk gençliği de var.
------------------------------------
FIKRA
DELİL

Adam avukatına giderek dert yanmış:
- Avukat bey, arkadaşıma 100 bin lira borç vermiştim. Borcunu inkar ediyor, ödemiyor.
- Elinizde herhangi bir delil, şahit var mı?
- Maalesef yok.
- O zaman size borcu olana 500 bin lirayı ödemesini istediğiniz bir mektup yazıp hemen gönderin.
- Ama bana sadece 100 bin lira borcu var.
- İyi ya. O da size 'sana sadece 100 bin lira borcum vardı. 500 bin nereden çıktı?' diye yazacaktır. Aradığımız delil işte bu!