Bir yıldır kazanmayı unutan Eskişehirspor nihayet 34 hafta sonra Bandırmaspor karşısında aldığı galibiyet ile şeytanın bacağını kırmış olduk. Alınan galibiyet puan ve sıralama olarak hiç bir anlam ifade etmese de, zihinsel olarak tükenen futbolcuların kendi özgüvenlerini kazanmada atılan önemli bir adımdır. Çünkü kazanamama psikolojisi tüm vücudu sarmıştı. Şimdi daha özgüvenli ve kazanmanın getirmiş olduğu rahatlama ile moraller yükseldi.
Maçları bundan sonra neden ve nasıl kazandığımızı yazmaktan ziyade ben artık bundan sonra atılan adımlarla ilgileniyorum.
Mustafa Özer'in gelişinden sonra her teknik direktör değişikliğinde artık Eskişehir kamuoyu ile beraber Eskişehir'li bir teknik direktör ile çalışmanın daha faydalı olacağını söylüyorduk. Şayet İlhan Var ile değil, Cengiz Seçsev ile devam etseydik bugün daha farklı durumda olabilirdik. Çünkü futbolcu grubu zekidir, dışarıdaki yansımaları çok iyi koklar. Kamuoyunun kabul görmediği bir teknik direktörü onlarda kabul etmeyecekti. Sonuçta haklı olarak camianın kabul etmediği bir teknik direktöre reaksiyon göstermediler. Şimdi Cengiz Seçsev ile durumlar farklı ve uzun vadeli bir planlamanın olacağı çok açık. Bu şartlarda futbolcular ya işlerine sahip çıkarak bu planlamanın içinde olacaklar ya da bertaraf olacaklar. Artık bundan sonra maçları kazanmanın yanında, geleceğe ait olmanın da sorumluluğunu almaları gerekiyor. O nedenle Cengiz Seçsev kadro kurarken bunları dikkate alıyordur. Birinci önceliğinin futbolcularda yaşanan özgüven yıkılmasını yeniden devreye sokmak olacağı söylüyorduk. Bu anlamda yavaş yavaş başarılı olacağının izlenimlerini alıyoruz. Teknik ekibi bu açıdan kutlamak gerekir.
Yine ilk defa forma giyen genç kalecimiz Cengiz Alp Köseer içinde bir şeyler söylemek isterim. Yetenekli olduğu her halinden belli oluyor. Fakat daha önünde kat etmesi gereken çok uzun yıllar var. Eksikliklerini oynayarak kapatacaktır. Bu maçta çok fazla top gelmedi. Ama Pote ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki başarısı ile maça damga vurarak, galibiyete ismini yazdıranlardan birisi oldu. Bu açıdan onun adına çok sevindim. Cengiz Alp ve Buğra gibi genç futbolcular için bunlar çok önemlidir. Taraftarlarımız Bandırma galibiyetini gözlerinde çok büyütmeyeceği gibi Cengiz Alp'i de bir maçta göklere çıkarmasın. Başta da söylediğim gibi kat etmesi gereken uzun bir mesafe var. Ancak daha çok çalışarak hayallerine kavuşabilir.
Sonuç olarak bir yıl sonra gelen bu galibiyeti sadece 3 puan olarak düşünmeyin. Kırılan talihsizliktir. Yarınlara bakılan umuttur, şanstır. Haftalardır totemler yapılıp, dualar ediliyordu. Hatta sağlıkçı kardeşimiz Sibel Hemşire bile galibiyeti fırsata çevirdi. Uludağ'a gidebilmek için maçın sonunda morali düzelen babasından izin alabildiği için sosyal medya da Eskişehirspor'a teşekkür ediyordu. İşte böylesine hasrettik galibiyetlere. Emeği geçenlere binlerce kez teşekkürler.