Odunpazarı Bölgesi'nde yan yana duran iki reklam panosu dikkat çekiyor.

'AMPÜLÜNÜZÜ DEĞİŞTİRİN'

Panonun birinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafıyla 'Güçlü Ekonomi İçin İkinci Yarı Başlıyor' seçim afişi yer alıyor. Hemen yanındaki panoda ise Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama afişindeki yazıda 'Ampulünüzü Değiştirin' yazıyor. Yazının hemen yanında floresan ampul fotoğrafı yer alıyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt bu afişle AKP'ye ince bir gönderme yaptı.

YUNUS DİZELERİYLE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan 'Yunus Gönüllü Cumhurbaşkanı, Gönüller Yapmaya Geliyor' afişine yine Yunus Emre'nin dizeleriyle yanıt verdi. CHP tarafından Erdoğan'ın afişlerinin yanına asılan afişlerde Yunus Emre'nin, 'Olsun be aldırma Yaradan yardır, sanma ki zalimin ettiği kardır, mazlumun ahı indirir şahı, her şeyin bir vakti vardır.' dizelerine yer verildi. CHP ve Odunpazarı Belediyesi'nin Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yaptıkları afişli göndermeler sandığa oy olarak yansıyacak mı? Onu bilemeyiz. Ancak Eskişehir'de gerçekleşen afişli göndermeler Türkiye'ye örnek olacak. Bir daha ki seçimlerde siyasi partiler, yan yana panolarda afişli atışmalar yapacaklar…

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KONGRENİN KAZANANLARI VE KAYBEDENLERİ

31 Mayıs Pazar günü Eskişehirspor Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Mesut Hoşcan ile eski başkan Halil Ünal başkanlık için yarıştı. 562 üyenin oy kullandığı kongrede Hoşcan 379 oy alarak güven tazeledi. Halil Ünal'da 178 oy aldı.

HOŞCAN'A İNANIYOR

Birlik ve beraberlik görüntülerinin yaşandığı kongre Eskişehirspor'a ilerisi için umut verdi. Peki kongrenin kazananları ve kaybedenleri kimler? Açık oy farkıyla tekrar Başkan seçilen Mesut Hoşcan kongrenin en büyük kazananıydı. Bunda Halil Ünal'ın aday olması önemli rol oynadı. Ünal aday olmasaydı, seçime tek liste ile girilirdi. Kongreye fazla katılım olmazdı. Hoşcan'ın seçim kazanması camiaya heyecan vermezdi. Hoşcan, sportif başarısızlıklara rağmen, Eskişehirspor üyelerinin güvenini kaybetmemiş. Kongre sonucu, üyelerin büyük çoğunluğunun Eskişehirspor'un Hoşcan tarafından düzlüğe çıkarılacağına inandığını gözler önüne serdi.

MAHKEME KARARIYLA ADAY OLABİLDİ

Bence seçimi açık farkla kaybetmesine rağmen, kongrenin kazananlarından birisinin de Halil Ünal olduğunu düşünüyorum. Ortalıklarda 'adayım' diye gezen Erdoğan Tekgöz, Mehmet Akman ve Levent Karaca başkan adayı olmaya cesaret gösteremediler. Ünal mahkemeden seçme ve seçilme hakkını aldıktan sonra ancak başkan adayı olabildi. Üç günlük seçim çalışmasıyla Hoşcan'ın karşısına çıktı. Yedi yıl ile Eskişehirspor tarihinde en uzun süre başkanlık yapan Ünal, Eskişehirspor'un sahipsiz olmadığını, gerekirse her koşulda elini taşın altına sokacağına bir kez daha herkese gösterdi. Ünal'ın bu adaylığı hem Eskişehirspor'a, hem de yeni seçilen Mesut Hoşcan yönetimine olumlu bir hava getirdi.

LİSTE DIŞINDA KALANLAR

Yeni dönemde Başkan Mesut Hoşcan tarafından liste dışında bırakılan Rıdvan Çakırgöz, Mustafa Akgören, Aytekin Aykın, Fatih Sezer, Yüksel Pilgir ve Alaattin Çoban'da kongrenin kaybedenleriydi. Camiada önemli bir desteği arkasına alarak başkan adaylığı çalışması yapan Erdoğan Tekgöz'de her zamanki gibi yine aday olmadı. Başkanlık konusunda attığı geri adım ona büyük eksi yazdı. Tekgöz, ileriki süreçte başkan adayı olmak isterse, attığı bu geri adımın eksilerini çok hissedecek. Daha kongre günü bile belli değilken, liste hazırladığını söyleyen Mehmet Akman ile Maradona'yı getireceğini iddia eden Levent Karaca kongrenin en büyük kaybedenleri oldu. Eskişehirspor'da bir daha kimse sözlerine inanıp, onlarla yola çıkmaz…

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'GELECEĞİNİ BİLİYORDUM ARKADAŞIM'

Savaşın en kanlı günlerinden biri. Asker, en iyi arkadaşının az ileride kanlar içinde yere düştüğünü gördü.

HAYATINI TEHLİKEYE ATMA

İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Asker teğmene koştu:

- Teğmenim, fırlayıp arkadaşımı alıp gelebilir miyim? 'Delirdin mi?' der gibi baktı teğmen.

-Gitmeye değer mi? Arkadaşın delik deşik olmuş. Büyük olasılıkla ölmüştür bile. Kendi hayatını da tehlikeye atma. Asker ısrar etti.

DEĞMEZ DEMİŞTİM

Teğmen:- Peki, dedi. Git o zaman. İnanılır gibi değildi. Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı koşa koşa döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar.

Teğmen, kanlar içindeki askeri muayene etti. Sonra onu sipere taşıyan arkadaşına döndü: -Sana hayatını tehlikeye atmana değmez, demiştim. Bak haklı çıktım. Bu zaten ölmüş.

SON SÖZLERİ

-Değdi teğmenim, dedi asker hıçkırarak. Gene de değdi, çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak dünyaya bedeldi benim için. 'Geleceğini biliyordum canım arkadaşım, diyordu arkadaşım… Geleceğini biliyordum!..'

--------------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Egemen Bey artık Cumhurbaşkanı danışmanı oldun. Umarım kutsal ayetlerle makara geçmeyi bırakmışsındır. Yoksa bunun hesabını veremezsin.

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış: Mehmet Bey beni eleştiriyorsun da, Sır'at Köprüsü'nden Mercedes ile geçilmiyor.