Taksim'e ellerinde flamalarla giren 31 Komünist Partiliden biri 25 yaşındaki Mustafa Bertan İsmail'di.

1 MAYIS'IN SEMBOLÜ
İsmail'i gözaltına alan polis, onu yüzüstü yere yatırılıp ters kelepçelendi. Bu sırada başına bir sokak köpeği geldi. Komünist gence şefkatle yaklaşan köpek 2015 1 Mayıs'ının sembolü oldu. İsmail'in başında bekleyen polis ayağıyla köpeği uzaklaştırdı. Ancak köpek vazgeçmedi. Gözaltına alınan eylemcilerin bulunduğu ekip arabasının arkasından havlayarak koşmaya devam etti.

BİZLER
YAPABİLİR MİYDİK?
Bu görüntüleri ilk izlediğimde 'Bu sokak köpeğinin yaptığını bizler yapabilir miyiz?' diye düşündüm. Bizler, sadece eylem yaptığı için ters kelepçelenip yere yatırılan üniversiteli gence şefkatle yaklaşıp, onu teselli edebilir miydik? 'Aman neme lazım? Başıma bela mı alayım? Şimdi polis beni de kelepçeler. O genç yüzünden polisten bir de küfür mü yiyeceğiz? Eylem yapmasaydı kardeşim. Annesi babası onu oku diye göndermiş, o anarşistlik yapıyor. Kendi düşen ağlamaz' diyerek, yaşananları uzaktan izlerdik. Korku imparatorluğu o kadar çok üzerimize sinmiş ki, haksızlığa uğrayan bir gence şefkat gösteremiyoruz. Yere yatan gence şefkatle yaklaşan sokak köpeği bizlere insanlık dersi vermedi mi?

*

CHP'NİN KAYNAĞINI BÜLENT ARINÇ AÇIKLADI

'İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Haberiniz olsun. 'Allah israf edenleri sevmez diyor. Belediye başkanı da, milletvekili de, anne baba olarak ebeveyn olarak siz de israf etmeyeceksiniz. Çocuk da israf etmeyecek. O pahalı ambalajlı şeylerden alıp da yarısını atmak, ekmeğin yenmemiş kısımlarını çöp tenekesine koymak, yemeği sünnetlemeden, ucundan alıp artık hale getirmek bizim inancımızda yok. Bizim inanç ve geleneklerimiz, ekmek kırıntılarını bile elimizi böyle ıslatıp kırıntıları ağzımıza atmaktan geçer. Eğer bu yemek duaları Türkçe yapılabilse bir kısmımız bundan ders alacağız. İnsanın ürpermesi lazım. Allah, israf edenleri sevmez. Peygamberimiz, 'Bir akarsuda abdest alsan bile israf etme' buyuruyor. Yarım saatlik yemek duasına ihtiyaç yok. Yemek duaları Türkçe olsa da, bir kısmımız bundan ders alacağız. İnşallah hocalarımız duyar. Arapça'nın ardından Türkçe birkaç kelime dua eder, ne söylediğini anlarız.'

İSRAF VE YOLSUZLUK
Bu sözleri 17 Nisan'da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde partilileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç söyledi. 'İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz' diyen Arınç, CHP'nin 'Emekliye Çift Maaş İkramiye', 'Çiftçiye Mazot 1,5 Lira', 'Taşeron İşçilere Kadro', '1500 TL Asgari Ücreti', 'Kredi Kartı Borçlularının Borç Faizinin Yüzde 80'i Silinecek' vaatlerinin kaynağını 19 gün önce açıklamış oldu. Ülkede israf, yolsuzlukları önleyen bir iktidar işbaşına gelirse, emekli çift maaş ikramiye alır.
MENDERES'İN YAPTIĞININ TERSİNİ YAPIYORLAR
Çiftçi mazotunu 1,5 liraya alır. Asgari ücret 1500 Lira olur. Saraylara, uçaklara, şatafatlara, yandaşlara verilen paralara, kamu kurumlarında araç saltanatına son verilse, ayakkabı kutularına konan paraların, 700 bin liralık kol saatinin hesabı sorulsa, emeklinin, işçinin, memurun refah düzeyi yükselir. Ne yazık ki AKP'nin böyle bir düşüncesi yok. Halkı fakirleştirerek oylarını almaya çalışan bir zihniyet nasıl oluyor da 'Her mahallede bir milyoner yaratacağız' diyen merhum Adnan Menderes ile kendini kıyaslama gafletinde bulunabiliyor. Oysa Menderes halkın refah düzeyini arttırarak, oyunu yükseltmeye çalışıyordu. AKP 15 yıldır bunun tam tersini yapıyor…

*

AYDIN KENT ESKİŞEHİR'E YAKIŞTI

Siyasi partilerin milletvekili adayları esnafları, pazarları, ilçe ve köyleri gezerek, kendilerine oy istiyor.

BAŞARI DİLEDİLER
Merkez Parti 1. Sıra Milletvekili adayı Nafi Makoroç ile LDP'nin adayları Önder Artan ve Mustafa Özkan seçim çalışmaları yaparken karşılaşmışlar. Sohbet edip, birbirlerine başarı dileğinde bulunmuş. Bu iki rakip partinin adaylarının birbirlerine gösterdikleri sevgi ve saygı aydın bir kent olan Eskişehir'e çok yakıştı. Yıllardır sosyal demokrat çizgisindeki partilerde öne çıkan isim olan Nafi Makaroç, merhum İsmail Cem'in kurduğu Yeni Türkiye Partisi'nin (YTP) Eskişehir Kurucu İl Başkanlığını yapmıştı. Daha sonra CHP'de aktif siyaset hayatına devam etti. 2007 Milletvekili seçimlerinde CHP 6. Sıra Milletvekili adayı oldu. Dürüst ve babacan kimliğiyle kentte sevilen bir isim olan Makaroç Eskişehir'de ikinci kez bir partinin (Merkez Partisi) kurucu il başkanı oldu. Makaroç yeni kurulan Merkez Parti'nin 1. Sıra milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını sürdürüyor.

RAKİBE SAYGININ
GÜZEL BİR ÖRNEĞİ
LDP 3. Sıra Milletvekili adayı olan Önder Artan bu partinin İl Başkanlığı döneminde Eskişehir'in sorunlarına duyarlılığı ve sempatik kişiliğiyle kentte öne çıktı. Barajı aşma şansı olmayan partilerde siyaset yapmak çok zordur. Bu partilerde siyaset yapanlar devamlı fedakarlık göstermek zorundadır. Artan bu fedakarlığı fazlasıyla gösteriyor. 30 yıllık tellak Mustafa Özkan'da LDP'nin 6. Sıra milletvekili adayı oldu. Seçilme şansı olmayan Özkan seçim çalışması yaptığı yerlerde, 'Seçilirsem Meclisi temizleyeceğim' diyor. Rakibe saygının güzel bir örneğini gösterdikleri için Makoroç, Artan ve Özkan'ı kutluyorum…

-

foto şaka

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bülent Bey, biz Ortadoğu'nun lider ülkesiyiz. 5 milyar dolar verip, AK Saray yaptırmak bizim için israf değil, ihtiyaçtır.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Biz mi lider ülkeyiz? Siz, 'Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kıpırdamaz' demiyor muydunuz? Değil yaprağın kıpırdaması, yanan ormandan haberi olmadı.