Milletvekili adayları 7 Haziran seçimleri öncesinde var güçleriyle çalışıyor. Genel Seçim olduğu için Genel Merkez tarafından belirlenen slogan, şarkı ve reklamlar çok önemli. CHP'nin 'Milletçe Alkışlıyoruz' sloganı halkta tuttu. AKP CHP'nin bu sloganına karşı, 'Onlar Konuşur AK Parti Yapar' ile yanıt verdi. MHP'de 'Bizimle Yürü Türkiye' ve ' Ses Ver Türkiye' sloganlarıyla seçmenin karşısına çıktı. AKP'nin diğer dikkat çeken sloganları, 'Yeni Güç Büyük Türkiye', 'Birlikte Daha Güçlü Türkiye' oldu. CHP'nin diğer önemli bir sloganı ise 'Yaşanacak Bir Türkiye için Sorunları Sıfırlıyoruz' oldu. MHP'de birkaç gündür 'Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek' sloganı da sosyal medyada paylaşılıyor. AKP sloganlarında güçlü bir Türkiye'yi öne çıkarırken, CHP Yaşanacak Bir Türkiye söylemini savunuyor. MHP ise 'Bizimle Yürü Türkiye' diyerek, seçmenlere kendilerine oy vermeye çağırıyor. Seçmenler 7 Haziran'da oylarıyla güçlü mü yoksa yaşanacak bir Türkiye mi istediklerini ortaya koyacak.

*

ELEKTRİK ABONELERİNE
'MEN DAKKA DUKKA' KAZIĞI

Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ Suriyeliler nedeniyle kayıp kaçağın arttığı şikayeti ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) başvurdu. Kurul kayıp kaçak bedelinin telafisi için şirketin faturalara zam yapmasını onayladı. EPDK Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ'nin kontrolünde bulunan Gaziantep, Kilis, Hatay, Mersin, Adana ve Osmaniye'de Suriyeliler nedeniyle elektrikte kayıp-kaçak oranlarının arttığına hükmetti. Şirketin, 2013 ve 2014 yılları kayıp-kaçak hedeflerinin 1'er puan (ve biraz üstünde) artırılmasına karar verildi. Bu kararın şirkete pozitif etkisinin 65 milyon TL olacağı hesaplanıyor. Şirket, EPDK kararı çerçevesinde bu tutarı tarifeler üzerinden tahsil edecek. Yani gününde elektrik parasını ödeyen abonelere, 'pamuk eller cebe' denilecek. 2,5 milyon Suriyelinin Türkiye'ye gelmesine gününde faturasını ödeyen aboneler mi neden oldu? Meydanlarda 'Men Dakka Dukka', 'Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kımıldamaz' diyen ve kendilerini Dünya lideri olarak lanse edenlerin skandal Suriye politikasının faturasını Türk halkı olarak bizler ödeyeceğiz..

*

LÜKS ARAÇTAN FEDAKARLIK ETMEK ZORUNDA KALDI(!)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, piyasa değeri 1 milyon Lira olan (Lüks tüketim vergisi ödenmediği için 322 bin liraya mal olmuş) Mercedes S500 marka makam aracını ibret-i alem için iade edeceğini söylemiş. Görmez, vatandaşın parasıyla bu kadar pahalı bir araca binmeye gönlü el vermediği için iade etmiyor. Böyle yapmış olsaydı, lüks aracı geldiği gün iade ederdi. Baktı ki eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor ve çok sevgili hükümeti bu durumdan zarar görüyor. Ne yapsın? Seçim öncesi lüks araçtan fedakarlık etmek zorunda kaldı(!)

*

NOSTALJİ

56 YIL ÖNCE ESKİŞEHİR'İ TOZDAN ÇAMURDAN
KURTARMA DERNEĞİ'Nİ KURDURMUŞTU

Yıl 1959. 56 yıl önce. Eskişehir Gazetecileri Aydın'a tayini çıkan merhum Vali Arif Özgen'i makamında ziyaret ediyorlar. 1950-1959 yılları arasında Eskişehir Valiliği yapan Özgen ile hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Fotoğrafta Dönemin Eskişehirli Gazetecileri Celal Kağnıcıoğlu, Zeki Algür, İsmail Sadık Gaşan, Naci Gelendost, Erdogan Bayraktar ve daha sonra 1975-1980 yılları arasında Eskişehir Senatörü olan Hikmet Savaş yer alıyor. Bu siyah beyaz fotoğrafta yer alıp da tek hayatta kalan Hikmet Savaş'dır. Vali Özgen ve diğer gazeteci büyüklerimiz vefat etti. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Savaş'a da sağlık diliyorum. Vali Arif Özgen Aydın'da 1 yıl kaldıktan sonra 2 Mayıs 1960'da Tekirdağ Valisi oldu. Sadece 22 gün sonra 27 Mayıs ihtilali sonrasında görevden alındı. Arif Özgen Valilik döneminde Eskişehir'i Tozdan, Çamurdan Kurtarma Derneği'ni kurdurmuştu. Onun döneminde Eskişehir'e Verem Hastanesi, Basma Fabrikası ve Düşkünlerevi yapıldı. Eskişehir'de iz bırakan valiler arasında yer aldı.

**

foto şaka

CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Cemal Okan Yüksel: Erman ağabey 7 Haziran'da Mihalıçcık oyları CHP'ye gelecek değil mi?
CHP 4. Sıra Milletvekili Adayı Erman Gölet: Cemalciğim sen '110 bin Emirdağlının oyunu alacağım' demiyor musun? Sen bu oyu aldıktan sonra Malıçlılar CHP'ye oy vermiş, vermemiş ne yazar?
CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Cemal Okan Yüksel: Ben zaten seçilirim. Bunu seni düşündüğüm için söyledim.
CHP 4. Sıra Milletvekili Adayı Erman Gölet: Ben üçüncü, sen dördüncü sırada olsaydı, senin düşündüğün gibi bende düşünürdüm.