Ülkemiz son günlerde hain terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalıyor.

KURTULUŞ SAVAŞI'NI
NASIL KAZANDIK?
İçimizde canlı bombalar dolaşırken, ülkede büyük bir güvenlik zafiyeti yaşanıyor. Sınırlarımız kevgire dönmüş durumda. Suriye'den sızan PKK ve IŞİD mensubu teröristler ülkemizi kan gölüne çevirmeye çalışıyor. Büyük Önder Atatürk'ün çizdiği yolda çağdaş bir Avrupa ülkesi olmayı hayal ederken, ne yazık ki hatalı dış politikalar sonucunda Ortadoğu'ya dönmeye başladık. Ülkeyi yönetenler yanlış yapmış olabilir. Halkı 'oy verenler veya vermeyenler' diye ötekileştirmiş olabilir. Biz Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandık?

UMUDUMUZU
KAYBETMEYELİM
Bugünlerde hepimiz Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığımız anlatan kitapları, Atatürk'ün Büyük Nutuk'unu okumalıyız. Okuduğunuzda göreceksiniz ki, Türk Milleti'nin en büyük tutkusu 'Hürriyettir' Türk Halkı hürriyeti için savaşır. Hürriyeti için mücadele eder. Bundan dolayı Amerikan mandası olmamış. Özgürlüğünden hiç taviz vermemiştir. Bir Türk devleti yıkılırsa, halk yeniden bir devlet kurar. Suriyeliler gibi vatanını, toprağını savaşmadan terk etmez. Türkiye'nin bu Hürriyet tutkusu terörü yenecektir. Bayrağını ve vatanını seven Türk Halkı eli kanlı örgütlere karşı tek vücut olacaktır. Umudunuzu kaybetmeyelim. Hürriyet tutkumuzu koruduğumuz sürece kimsenin bizi yıkmaya gücü yetmez.

****

SİZ KARDEŞSİNİZ
Ankara da patlayan canlı bombaya taziyeye giden ve onu kutsallaştıranlar, Brüksel de patlayan bombalara sevinip ayar verenler anlaşılan siz kardeşsiniz. Birbirinize sarılıp, kutlayın. Çünkü hiçbirinizde insan sevgisi yok. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun masum insanların ölmesi sizleri hiç mi üzmüyor? Bu ölümlerin üzerinden prim kazanmaya çalışıyorsunuz.

****

İSTİFA ETTİ YERİNE HEMŞERİSİ GELDİ
MHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi İnan Ersoy, Meclis Üyeliği görevinden istifa etti. Ersoy ile dün telefonda görüştüm. Kendisi yeni görevi nedeniyle uzun süre yurt dışında bulunacağı için istifa ettiğini belirterek, 'Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Türkiye Temsilciliği görevine getirildim. Bundan dolayı Meclis Üyeliği için zaman ayırmam zor. Benim yerime yedekten Mihalıççıklı hemşerim, köylüm, ülküdaşım Süleyman Kılınç arkadaşım gelecek. Kendisi inşaat mühendisidir. Meclis'te başarılı işlere imza atacağına inanıyorum' dedi. Ben de İnan Bey'e yeni görevinden başarılar diledim…

***

ALZHEİMERİ FUTBOLLA YENELİM
Eskişehirspor'un ilk kaptanlarından 'Agop' lakaplı Mehmet Dülger ES ES'in zaferlerinde büyük imzası oldu. Yaklaşık dört yıldır Alzheimer tedavisi gören efsane kaptan Dülger Tepebaşı Belediyesi'nin Alzheimer Merkezi'nde yaşıyor. Dülger ile birlikte Eskişehirspor efsanesini oluşturan eski futbolcular Fethi Heper, Nihat Atacan, Ender Konca, İsmail Arca, Vahap Özbayer, Süreyya Özkefe, İlhah Çolak, Süleyman Çağlar, Hüdai Doğu, Feza Baycan onu ziyaret etmişler. Büyük Kaptan Alzheimer olmasına rağmen eski arkadaşlarını tanımış. Bu ziyaretten dolayı çok mutlu olmuş. Bu ziyaret fotoğrafı beni yaklaşık üç ay önce kaleme aldığım 'Futbol Alzheimere Karşı' yazımı hatırlattı.
DÖRT DERGİ
2014 yılında Barcelona Autonomus Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre futboldan bahsetmenin Alzheimer olan bunayan insanların hafızasını, dikkatini ve ruh halini geliştirdiği tespit edildi.
İspanya'nın önde gelen spor dergilerinden birisi olan Libero, Autonomus Üniversitesi ile birlikte Alzheimer hastalarına destek olmak için bir yöntem geliştirmeye karar verdi. 40-50 yıl önce yayınlanmış gibi görünen dört dergi çıkardı. Futbol tarihinin önemli anlarına yer veren bu dergilerde beyni harekete geçirecek egzersizlere de yer verildi. Alzheimer hastaları bu dergide yer alan Pele, Die Stefano, Cruyff gibi futbolcuları hatırladı. Onların maçlarıyla ilgili anılarını anlatmaya başladı. Alzheimer hastaları arasında bir futbol sohbeti ortamı oluştu. Alzheimer insanların hafıza yeteneklerini yok ediyor. Ama futbola duydukları tutkuyu ve hisleri yok etmiyor. Autonomus Üniversitesi ve Libero Dergisi onları bu hatıralarıyla iyileştirmeye çalışıyorlar. Alzheimeri futbol tutkusuyla yenmek istiyorlar.
ESKİŞEHİR'DE DE
YAPILABİLİR
İspanya'da yapılan bu güzel çalışma ülkemizde de olabilir. Tepebaşı Belediyesi ve Alzheimer Derneği Eskişehir Şubesi çağın en büyük hastalıklarından birisi olan Alzheimere karşı ortak çalışma yapıyor. Özellikle Ahmet Ataç bu konuda yaptığı çalışmalarla büyük takdir topluyor. Açtığı Alzheimer Merkezi ile hastaların geri kalan hayatlarını sürdürmeleri için son derece çağdaş ve bilimsel bakım evlerini hizmete sokarak ve önemli bir hizmeti gerçekleştirdi. Alzheimer Derneği Başkanı Demet Özbabalık yıllardır bu konuda özveriyle çalışıyor. Eskişehir'de iki üniversitemiz var. Bu üniversitelerimizden birisi, Tepebaşı Belediyesi ve Alzheimer Derneği 40-50 yıl önce yayınlanmış gibi görünen dört spor dergisi bastırabilir. Eskişehir'deki Alzheimer hastalarını futbol tutkusuyla iyileştirme çalışması yapabilir. Böyle bir proje olursa, derginin hazırlanmasında ben de katkı veririm.

**

PANKART AÇARAK YASAK SAVACAKLAR
Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta oynanacak mücadelelerde 'Teröre Hayır' pankartıyla çıkılacağını açıklamış. Bir de 'Evet' deseydiniz. 18 Kulüp Başkanının yer aldığı kulüpler birliği bula bula 'Teröre Hayır' sloganını mı bulmuş? Bu konuda daha iyi bir slogan bulamadılar mı? Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, halkın hürriyet tutkusunu, teröre boyun eğilmeyeceğini vurgulayan bir slogan bulunamaz mıydı? Kulüpler Birliği anlaşılan bu konuda duyarlı değil. Göstermelik 'Teröre Hayır' pankartı açarak, önümüzdeki hafta yasak savmış olacak.

**

FOTO ŞAKA

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Reza'yı Miami Savcısı tutuklamış.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Hemen Obama'yı ara, o savcıyı görevden alsın.
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Cumhurbaşkanım siz Obama'yı Bekir Bozdağ mı sandınız?