CHP'de kongre yarışı yarın başlıyor. 08-30 Kasım arasında tüm ilçelerde mahalle delege seçimleri yapılacak.

SEYİTGAZİ 12
İlçe kongrelerinin 'Aralık sonu veya 2020 Ocak başında yapılması' bekleniliyor. İl Kongresi '2020 Ocak sonu veya Şubat başında' yapılacak. İlçelerin hangi sayıda İl Kongre delegesi seçecekleri de belli oldu. Odunpazarı İl Kongresi'nde oy kullanacak 284 delege seçecek. En çok İl delegesi Odunpazarı'ndan çıkacak. Tepebaşı 238 İl delegesi çıkaracak. Merkez dışında ilçeler ve çıkaracakları delege sayıları şöyle sıralanıyor; 'Sivrihisar 12, Seyitgazi 12, Çifteler 9, Alpu 5, Günyüzü 5, Mahmudiye 5, Han 5, İnönü 5, Mihalgazi 5, Sarıcakaya 5, Mihalıççık 5, Beylikova 5.' Mevcut İl Yönetimi 'atama olduğu için' İl Kongresi'nde oy kullanamayacak. Sinan Özkar ile birlikte seçilen '9 kişilik İl Disiplin Kurulu doğal delege olacakları' için İl Kongresinde oy kullanacak. Odunpazarı İlçe Tepebaşı'ndan 46 delege fazla çıkaracak. Buna 9 tabi delege de eklendiğinde aradaki fark 55'e çıkacak. 12 kırsal ilçeden toplam 78 İl delegesi kongrede oy kullanacak.

55-0 ÖNDE GİRER
Kazım Kurt ekibi Odunpazarı'nı, Ahmet Ataç ekibi Tepebaşı'nı aldığını düşünelim. Kongre iki adaylı olması halinde Kurt yarışa 55-0 önde girer. Bu durumda Ataç grubunun İl Kongresini alması için Kırsalda 60'ın üzerinde delege çıkarması gerekiyor. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başkan Yılmaz Büyükerşen İl Kongresinin tek adaylı olmasını ister. Ataç ve Kurt'un kabul edeceği ortak bir il başkanıyla yola devam edilebilir. Büyükerşen mevcut İl Başkanı Abdülkadir Adar'ın göreve devam etmesini istiyor. Bu konuda Kurt'u ikna edebilir. Odunpazarı'nda Kongre tek adaylı geçecek gibi görünüyor.
Mevcut Başkan Rahmi Çınar Odunpazarı İlçe Başkanlığına devam eder.
En az iki adayın yarışacağı Tepebaşı'ndaki mahalle delege seçimlerinin kıran kırana geçmesini bekliyorum. Yalçın Komşu delege seçimleri başlamadan önce Tepebaşı İlçe Başkan adaylığını açıkladı. 'Bekle gör' politikası yapmadı. Adaylığını delege seçimleri öncesinde açıklayarak, 'kendisine olan güvenini' ortaya koydu. Komşu'nun karşısına mevcut İl Başkanı Atilay Dalgıç mı çıkar? Kulislerde Dalgıç'ın 'İl Başkanlığını düşündüğü ve bu yönde çalışmalar yaptığı' yüksek sesle seslendiriliyor.
Delege seçimleri sonrasında Tepebaşı'nda sürpriz bir Tepebaşı İlçe Başkan adayı çıkabilir...
-----------------------------------------------------------
SANATÇI BAŞKAN

'Şiir ki bir arada olmamızı ve bir arada barış içinde yaşama arzumuzu yüceltiyor. Şiirki birlikte kardeşçe paylaşmanın yolunu aralıyor. Şiir ki şairlerin kendi ana dillerinde farklı seslerden yeni bir kardeşlik sesi kuruyor. Bu şiir buluşmamızın diğerlerinde olduğu gibi yeni dostlukları çoğaltmasını diliyorum.' Yukarıdaki bu sözler Tepebaşı'nın 'Sanatçı Başkanı' Ahmet Ataç'a ait. Ataç 8-10 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan '9'uncu Uluslararası Şiir Buluşması' etkinliğinin davetiyesinde Şiir'i çok güzel anlatmış. Görünüm'de daha önce 58 yıl öncesine ait tarihi fotoğraf paylaşmıştım. Fotoğrafta Eskişehir Maarif Koleji Akordeon Birliği üyeleri yer alıyor. Bu genç müzisyenler grubunda o yıllarda 15 yaşında olan Ahmet Ataç'ta vardı. Ahmet Ataç, Turgut Alkan, Emre Dağdeviren, Olcay Musaoğulları ve Okan Tezuçar'dan oluşan Eskişehir Akordeon Birliği 1960-1964 yılları arasında kentimizde çok popülerdi.
Sanatçı Ataç, Tepebaşı Belediyesi Başkanlığı döneminde sanata büyük önem verdi. Pişmiş Toprak Sempozyumu, Çocuk Senfoni, Anneler Halkoyunları Ekibi, Kadınlar Tiyatrosu, Beldevlerinde, yaz okullarında sanatsal etkinlikler, Ard arda açılan sergiler ve sempozyumlarla sanat Tepebaşı'nda yaşanıyor. Tüm sanat ve şiir severleri 'ABD, Almayn, Bulgaristan, Hırvatistan, Macaristan, Suriye ve Türk şairlerinin katılacağı' bu etkinliğe gitmelerini tavsiye ediyorum.
Şairlerin ana dillerinde farklı seslerden sunacakları şiirlerle kardeşçe paylaşmanın tadını çıkararak; yeni dostluklarını çoğaltacaktır...
-----------------------------------------------
DEDELEK ES ES'E
ABİ BAŞKAN OLSUN

Yıl 1994, 25 yıl önce. Yer: Büyükşehir Belediye Meclis Salonu. Eskişehirspor Kongresi yapılıyor. 1994 yılında aday olmayarak, Belediye Başkanlığını bırakan merhum Selami Vardar, Eskişehirspor Başkanlığını o kongrede, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat'a bıraktı. Seçime 'tek liste ile giren Arat' Eskişehirspor Başkanı oldu. Arat 'çok güçlü bir yönetim' oluşturdu. O yılların 'en zengin, en etkili, en güçlü kişileri' Arat'ın yönetimine girmişti. Yıldızlar topluluğu gibi olan yönetimde; 'Cemalettin Sarar, merhum Ahmet Sezer, merhum Şenol Ilgaz, Adnan Kanatlı, Cafer Güven, Bekir Sıtkı Saraç, Mehmet Arapoğlu, Ertan Parlatan, merhum Safa Halaç ve Muzaffer Kozanlıoğlu gibi deve dişi gibi' adamlar vardı. O yönetim 1994-1995 Sezonu'nda Eskişehirspor'u '6 yıl sonra tekrar Birinci lige' çıkardı. (O yıllarda Süper Lig yoktu). Peki bu etkili ve güçlü isimleri neden aynı listede buluştu? Çünkü Aydın Arat Eskişehirspor'a 'başkanlık değil, abilik' yaptı. O isimlerde Arat'ı Eskişehir'in ve Eskişehirspor'un 'abisi olarak gördükleri için onun yönetime girme teklifini' kabul ettiler. Arat başkanlığı döneminde ES ES'in Eskişehir'de oynadığı tüm maçları bilet parasını kendi cebinden ödeyerek izledi. ES ES 17 Kasım'da kongreye gidiyor. Kulüp içine girdiği bu çıkmazdan kurtulması için 25 yıl öncesi gibi 'Abi Başkan' ve 'yıldızlar topluluğu gibi' yönetime ihtiyaçı var. Eski Devlet Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek bunu başarabilir. Eskişehirspor'un 'aradığı abi' olabilir. Eskişehir'in güçlü ve etkili isimleri Dedelek'in başkanlığında kurulacak listeye girebilir. Bu işi bilen, 'Eskişehirspor sevdalısı başarılı işadamları, bürokratlar güvenebilecekleri bir başkanın listesine' girmekten imtina etmez. Yılların 'kurt politikacısı olan, siyasette pratik zekasıyla hep öne çıkan' Dedelek'in ES ES'e abilik yapmasını bekliyorum. Onda Arat'ın yaptığı gibi 'kentin, taraftarın güveneceği güçlü bir yönetimi oluşturacak potansiyeli' görüyorum...

-----------------------------------------------------------
CHP ÜYELERİNE Mİ RACON KESİYOR?

'Çamlıca'da nankörlere duyurulur. Kimyanızı bozucam. Bilenler bilir nokta.' 'Abi şaşırma daha önce kıyamıyordum. Şimdi tecavüz edecem.' 'Bizi davet edenlere gitseydik gittiğimiz insanlar etek giymesi gerekiyordu. O yüzden davete gitmedik. Ama yine de etek giydireceğim soysuzlara.' Yukarıdaki sözler 'bir mafya bozuntusuna' ait değil. Cumhuriyet'i kuran CHP'nin eski Tepebaşı İlçe Yöneticisine ait. Çamlıca'da ikamet eden ve bu mahallenin CHP Sorumlusu olan Hüseyin Kartal delege seçimlerine az süre kala sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşımlar partide tepkilere neden oldu. Kartal yaptığı paylaşımlarla Çamlıca'daki CHP üyelerine mi racon kesiyor? Tepebaşı İlçe Yönetimi bir CHP'liye asla yakışmayan bu paylaşımları yapan Kartal ile ilgili bir işlem yaptı mı? İl Yönetimi bu şahsı disipline gönderdi mi? Partiye gönül veren gerçek CHP'liler Kartal'ın 'ihraç istemi ile' İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini istiyor.