4,5 yıl Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Bülent Üzmez 18 Aralık 2018'de görevden alınmıştı. Üzmez İl Milli Eğitim'e Şube Müdürü olarak atanmıştı. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü '10 aydan fazla süredir başsız' yönetiliyor. Şube Müdürü Ömer Karaca 10 aydan fazla süredir bu görevi vekaleten yapıyor. Gerçekten 'özverili' çalışıyor. Ancak asil kadrolu müdür olarak atanmadığı için risk alamıyor. Belki de yapmayı düşündüğü projelerini hayata geçiremiyor. Tepebaşı'nın 2018 yılı rakamına göre 360 bin nüfusu var. Türkiye'nin '27 ilinden fazla nüfusu olan Tepebaşı ilçesine' neden 10 aydır Milli Eğitim Müdürü atanamıyor? 'AK Parti Eskişehir Milletvekilleri neden Tepebaşı Milli Eğitim'in 10 aydan fazla süredir başsız yönetilmesine sessiz kalıyor?' Buraya gelecek isim konusunda aralarında anlaşamadıkları için mi kentimizde bu durum yaşanıyor? Bence 'ülke geleceği açısından en önemli kurum' Milli Eğitim'dir.
Harun Karacan, Nabi Avcı bir araya gelerek, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim'e 'bu işi layıkıyla yapabilecek, Eskişehir'i, kentin değerlerini ve Eskişehir eğitim camiasını bilen bir kişinin atanmasını' sağlamalıdır. Siz bunu yapmazsanız birileri; 'Eskişehir'i, kentimizin değerlerini bilmeyen bir kişiyi dışarıdan' atar. Olan yine Eskişehir'e, 'kentimiz eğitim camiasına ve çocuklarımıza' olur. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim artık yeni müdürüne kavuşmalı.
-----------------------------------------------------------------
DEVLET ÇİFTÇİYİ MAZOT ZAMLARINA
KARŞI KORUMAKTAN NEDEN VAZGEÇTİ?

2019 yılında çiftçilere yapılacak tarımsal desteklemeler 'gecikmeli olarak' açıklandı. Bu desteklemeler çiftçi ürünlerini ekmeden önce açıklanmalıydı. Ürünler 'ekildikten sonra açıklanması tarımsal planlama açısından zararlı' oldu. Üreticiyi de mağdur etti. 2018 yılında 'Buğday, arpa, çavdar,yulaf ve tritikaleye dekar başına 19 Lira' destek (mazot 15 TL-gübre 4 TL) verilmişti. 2019 yılında 'bu rakam 27 lira' (mazot 19 TL- gübre 8 TL) oldu. 2018 yılında yapılan desteklemelere '1 Ocak 2018-31 Aralık 2018 tarihleri arasında günlük mazot fiyat artış oranları ortalaması kadar oranda Maliye Bakanlığının uygun görüşü ile arttırılarak uygulanır' ibaresi vardı. 2019 yılında bu ibare kaldırıldı. 'Böylece Türkiye Cumhuriyeti Devleti mazot artışlarına karşı kendi çiftçisini korumaktan vazgeçmiş oldu.' Yapılan bu desteklemeler 'mazota ve gübreye gelen zamları karşılamadığı için Atatürk'ün Milletin Efendisi olarak gösterdiği Türk Çiftisi köleninin efendisi olmaya' devam edecek. 2018 yılında nohut, mercimek, kuru fasulyeye dekar başına 18 lira (mazot 14 TL- gübre 4 TL) destek veriliyordu. 2019 yılında bu rakam 26 lira ( mazot 22 TL- gübre 4 TL) oldu. 2018'de Patatese dekar başına 23 Lira (mazot 19 TL-gübre 3 TL) destek veriliyordu. 2019 yılında bu rakam 31 Lira ( mazot 27- gübre 4 TL) oldu. Yağlık ayçiçeği ve soya fasulyeye 2018'de 23 Lira (mazot 19 TL- gübre 4 TL) destek verilmişti. 2019'da bu ürünlere dekar başına 30 Lira (mazot 26 TL- gübre 4 TL) destek verilecek. Dane mısıra 2018'de dekar başına 23 Lira (mazot 19 TL- gübre 4 TL) destek verilmişti. 2019 bu rakam 29 Lira (mazot 25 TL- gübre 4 TL) oldu. Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Van illerinde her doğan buzağa için ilave olarak 100'er lira ödenecek. Eskişehir'de hayvancılık yapanlar bu ekstra parayı alamayacak. Tarıma ve hayvancılığa yapılan destekler yaraya merhem bile olamayacak. Eskişehir çiftçisi bu yıl ekip biçerken, hayvan yetiştirirken daha da zorlanacak...
--------------------------------------------------
PİŞMİŞ TOPRAĞI
KENDİSİNE DOST EDİNDİ

Prof. Dr. Sıdıka Sibel Sevim kentimizde yetişen dünya çapında seramik ve takı sanatçısıdır. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan Sevim, yüksek lisans eğitimini ve sanatta yeterliliğini Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 2005 yılında profesör olan Sibel Hoca 19'uncu kişisel sergisini geçtiğimiz hafta Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu'nda açtı. 'Birbirinden güzel seramik ve takı eserlerin yer aldığı' sergi her zaman olduğu gibi büyük beğeni topladı. Seçkin eserlerin yer aldığı bu sergi 10 Kasım'a kadar açık olacak. Sevim daha önce de Hollanda, İngiltere, Letonya, Tunus, Almanya, İtalya, Küba, İspanya, Lituanya, Avusturya, Kore, Moldova, Estonya, A.B.D. Japonya, Çin, Meksika, Avustralya, Hindistan, Güney Afrika, Romanya, Hırvatistan gibi ülkelerde çalışmaları ve projeleri ile ilgili sunumlar, workshop'lar yaparak çeşitli organizasyonlara katıldı. Seramik atıklarla gerçekleştirdiği 'Çağdaş Seramik Parkı' ile sanat adına Eskişehir'e kamusal alan kazandırdı. Bu projesi ve yapmış olduğu çalışmalarla ilgili olarak 'International Keramiktage, Oldenburg' onur sanatçısı olarak davet edildi. Almanya'nın yanı sıra ABD, Japonya, Kore, Çin ve Avustralya gibi ülkelere projelerini sunmak üzere davet edildi. Tüm sanatseverleri 'pişmiş toprağı kendisine dost edinen' Sevim'in sergisine gitmelerini tavsiye ediyorum. Dünya çapındaki sanatçımıza başarılar diliyorum.
----------------------------------------------
AHMET YAZAR'IN ASALETİ GELDİ

17 Eylül 2018'den beri Sarıcakaya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vekalet eden Ahmet Yazar'ın asaleti geldi. Kütahya Simav doğumlu olan Yazar Eskişehir Yunus Emre Öğretmen Lisesi mezunu. Memleketi Kütahya'da öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra 2016 yılında kentimize İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Uzmanı olarak geldi. Eşi Özel Eğitim Öğretmeni olan Yazar'ın, Bahar ve Mustafa adında (Fen Bilgisi ve Sınıf) iki öğretmen evladı var. Yani Yazar ailesi tam anlamıyla eğitimci aile.
-------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak:
Amcacığım haneye gelen geliri üç kat arttırdık.
Yaşlı vatandaş: Her gün A'da Z'ye her şeye zam üstüne zam yaparak mı hane gelirimizi arttırdınız?
--------------------------------------------
FIKRA
OLSUN BEN BEKLERİM

Gardiyan, idama mahkum olan Temel'e sorar:
'Son arzun nedir?'
Temel:
'Beni oğlumun yanına gömün.'
Gardiyan:
'Ama senin oğlun yaşıyor.'
Temel:
'Olsun ben beklerim.'