MHP'de 1 Kasım seçiminde 80 milletvekilinin 40'e düşmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Partililer '40'lı sosyal paylaşımlar yaparak, Genel Başkanları Devlet Bahçeli ve Genel Merkez yönetimini tiye almaya başladı. Bende partililerin bu paylaşımlarından derlediklerimi siz okurlarımıza sunuyorum:
-Yakında değişim olacak 40 vekil 400 vekili bulacak!
-80'i 40 yapın sonrada ağlanacak halimize düşmanlarımızı güldürün
-40 dereden su getirsek, 80 vekili 40 vekil yapamazdık!...
-80'den sonra 40'lara karıştık!
-40 kapının anahtarını çekseydik 80 vekil 40 olmazdı!
-Artık 40 anahtar sahibiyiz ?
-40 buçuk kere maşallah !
-Kırkından sonra azanı teneşir paklar. Ama 80'i 40 yapanlara çare bulunmaz.
-Beş ay 80 vekil, 60 ay 40 hasbinallah veni'mel vekil!..
-Kırkından sonra saza başlayan kıyamette çalar. Ama 80'i 40'a düşürenler hala tehdit eder.
-40 yıl düşünseler 80'i 40 yapamazlardı!
-40 hırsız bir çıplağı soyamamış ama 80 40 olmayı başarmış!
-Kırk yıllık Kani, olur 80 vekilde o 40 vekil yani ?
-Katranı 40 yıl kaynatsan 80 vekil 40 vekil olmazdı!..
-Kılı 40 yarsak 80 vekil 40 vekil olmazdı!
-Bana bir harf öğretin 80 vekili 40 vekil yapanların 40 yıl kölesi olurum!..

**************************

ANADOLU DA KIZ ESOGÜ'DE
ERKEK ÖĞRENCİLER MAĞDUR

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Anadolu Üniversitesi Yunusemre ve ESOGÜ Meşelik kampuslarında öğrenci yurtları var. Anadolu Üniversitesi'nde erkek, ESOGÜ'de kız öğrenci yurtları yer alıyor. Bundan dolayı Anadolu Üniversitesi'nde eğitim gören kız öğrenciler ile ESOGÜ'de öğrenim gören erkek öğrenciler hem eziyet çekiyor hem de büyük mağduriyet yaşıyor. Anadolu Üniversitesi yurdunda kalan bir erkek öğrenci ESOGÜ'de derse gidip, gelirken, ulaşım ücreti ödüyor. Öğle yemeği için gelip, giderken de yine aynı mağduriyeti yaşıyor. ESOGÜ'de eğitim gören kız öğrenciler de aynı eziyeti çekiyor. Ya her iki üniversitenin kampuslarına kendi öğrencileri için kız ve erkek yurtları yapılmalı. Ya da bu öğrencilerin derslerine ve öğle yemeklerine gelip giderken ulaşım ücreti ödemelerinin önüne geçilmeli. Bir bilim yuvası olan üniversitelerde yaşanan bu cinsiyetçi yaklaşım yüzünden geleceğimiz olan çocuklarımız mağdur edilmemeli. Öğrencilerin barınmaları için yeni devlet yurtları yapılmalı…

**************************

HOŞGELDİN ZEYNEP BEBEK
Gazetemizin Yazarı Hasan Atak kız babası oldu. Yıllarca Harb-İş Sendikası eski Şube Başkanlığı da yapan Hasan Atak ve eşi Gülizar Atak'ın kızları Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı. Genç çift bebeklerine 'Zeynep' ismini verdi. Tıpkı benim gibi kız babası olan değerli dostum Hasan Atak ve eşi Gülizar Atak'ı kutlayarak, minik Zeynep'e sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum. Allah bahtını açık etsin…

**************************

nostalji

24 YIL ÖNCE AZMİ KERMAN VE SHP
Yıl 1991. 24 yıl önce Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) milletvekili seçimleri öncesinde Eskişehir'de seçim çalışması yapıyor. İyi hatipliğiyle, Cumhuriyet ve Atatürk'ten taviz vermeyen kişiliğiyle SHP ve CHP'de her zaman öne çıkan isim olan Azmi Kerman halka hitap ederken, dönemin genç milletvekili Zeki Ünal'da bu fotoğraf karesinde yer alıyor. Tüpçü Yaşar (Yaşar Özel) ve Ahmet Balcı'da 24 yıl önceki bu seçim çalışmasında aktif rol aldılar. Yapılan seçimlerde SHP'nin ilk iki sıra milletvekili adayları mevcut milletvekilleri olan Cevdet Selvi ve Zeki Ünal'dı. Bu seçimlerde SHP-DYP ile koalisyon hükümeti kurarken, Eskişehir'den milletvekili çıkaramadı. SHP 67 bin 378 oy alırken, DSP 45 bin 689 oy aldı. Solda yaşanan bu bölünme sağ partilere yaradı. O yıldaki seçim sistemi çok farklıydı. 117 bin 415 bin oy alan DYP üç, 77 bin 984 oy alan Anavatan Partisi iki milletvekili çıkardı.

**************************

foto şaka

AKP eski Milletvekili Salih Koca: Ertuğrul Bey keşke 7 Haziran'da değil de 1 Kasım'da aday olsaydım. Şimdi Harun'un yerinde ben olurdum.
AKP Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar: Keşke sizi 2011'de de aday yapmasalardı çok daha iyi olurdu.