Tepebaşı Belediyesi tarafından ‘Yeşiltepe Kentsel Yenileme Projesi’ hazırlandı. Hem Tepebaşı hem Büyükşehir Belediyesi meclislerinde, hazırlanan imar planı oy birliğiyle kabul edildi.

Yani, CHP’li meclis üyelerinin yanında AK Partili meclis üyeleri de plana destek verdiler, yetmedi teşekkür ettiler. Ama ne hikmetse, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak projeye itiraz etti, ediyor! Burada bir çelişki söz konusu. Çünkü yönettiği partinin meclis üyeleri, komisyonlarda ve meclis toplantılarında projeye karşı herhangi eleştiride bulunmayarak destek verdiler. O halde buradan çıkan sonuç şu: Gürhan Albayrak, yönettiği partiye hâkim değil.

İSAK Vakfı açıklama yapmalı

Bir süre önce, İslam Ülkeleri Akademisyenler (İSAK) Vakfı tarafından, Eskişehir’in Yahnikapan mahallesinde üniversite yapmak için çalışma başlatıldığı gündeme gelmişti. Bununla beraber kamuoyunun zihninde soru işaretleri oluşmaya başlamıştı. Bu vakfın amacı ne? Hizmet alanı ne? Neden Eskişehir’i tercih etti? Üniversite hangi branşları kapsayacak? Kapasitesi ne olacak? Bahse konu soruların hiçbiri henüz yanıtlanmadı. Ancak olması gereken şu: Eskişehir’in geleceği ile ilgili bir girişim varsa, girişimde bulunanlar kamuoyunu aydınlatmalılar. Aydınlatmalılar ki gözler önündeki sis dağılsın.

Metin Güler TOKİ ile görüşmeli

TOKİ’nin çarpık uygulamalarını ve bu uygulamaların başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları ile vatandaşları ne kadar zora soktuğunu zaman zaman kaleme alıyorum. Ama bugün daha farklı bir durumu masaya yatıracağım. Bildiğiniz üzere TOKİ, inşa edeceği konutlar için pek çok farklı şirketle çalışıyor. Burada bir sorun yok. Fakat Eskişehir özelinde konuyu değerlendirirsek, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Orkun Kılıç’a kulak verilmesi gerekiyor. Kılıç, TOKİ’nin Eskişehirli şirketlere hiçbir katkısının olmadığını söylüyor; Eskişehir’de yapılacak inşaatlar için ihtiyaç duyulan mal ve malzemelerin Eskişehirli şirketlerden temin edilmesini talep ediyor. Doğru bir talep. TOKİ, tüm ihtiyaçlar olmasa da bazılarını Eskişehirli firmalardan alabilir. Bu uygulama, Eskişehir ekonomisine ciddi katkı verir. Örneğin Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) yayınladığı son raporda Eskişehir’de kapanan iş yeri sayısında artış görülürken, yeni açılan iş yeri sayısında gözle görülür azalma tespit edilmiş. Karşılıksız çek oranı bir hayli artmış. Bunların yanı sıra konkordatolar, iflaslar… Bu gerçeği göz önüne aldığımızda, Eskişehir’e inşaat yapacak olan TOKİ’den Eskişehirli firmalar için destek istemek doğal bir talep olur. Bu talebi ısrarla ve inatla gündeme getirmesi gereken kişi ise ETO Başkanı Metin Güler’dir. Şu ana kadar herhangi bir adım atmadı. Adım bekliyoruz!

Batuhan Eldem’i tanıyalım!

Eskişehir Genç İş Adamları Derneği’nin (ESGİAD) kongresine az kaldı. Mevcut Başkan Ulaş Entok’un tekrar aday olacağı düşünülmüyor, zira şu an Eskişehirspor Kulübü’nün başkanı. Bu anlamda gözler yeni isimlere çevrildi. Kim ya da kimler aday olabilir? Batuhan Eldem, öne çıkan en net isim. Çünkü resmî açıklama yaparak aralık ayında gerçekleştirilecek kongrede aday olduğunu ilan etti. Peki, kimdir Batuhan Eldem? Adı üzerinde Eldem ailesinin mensubu. Genç yaşına rağmen başarılı bir ticari kariyere sahip. Üç yıldır ESGİAD’ın yönetim kurulunda görev yapan deneyimli bir isim. Eskişehir Bor Platformu, Eskişehir Açık Hava Forumu, Liselerde Girişimcilik Mentörlüğü ve İş Çıkışı Sohbetleri gibi pek çok projenin içerisinde aktif olarak yer aldı. Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (CJI Türkiye) çatısında da çalışmalar yürüten Eldem, Odunpazarı Kent Konseyi’nin iki dönem yürütme kurulu üyeliğini de üstlendi. Eldem Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın hali hazırda yöneticisi olduğunu da ayrıca ifade edeyim. Anlaşıldığı üzere Batuhan Eldem, ticari hayatta aktif, sivil toplum örgütlerinde öne çıkan, sosyal ilişkileri kuvvetli olan ve dolayısıyla gelecek vaat eden bir genç. Başarılar!