Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Atatürk ilke ve devrimlerini toplumun gündeminde tutarak; tam bağımsızlık, laiklik, ulus egemenliği ve aklın/bilimin rehberliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefini içselleştirmiş bir düşünce ve mücadele örgütüdür.
Atatürkçü milyonlarca yurttaşımızın örgütlü mücadeleye duyduğu ihtiyaç doğrultusunda 19 Mayıs 1989’da kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği, 37.kuruluş yıl dönümünü aynı heyecan ve onurla kutluyor.
SAHTE ATATÜRKÇÜLERE KARŞI!..
12 Eylül darbesi sonrası yaşanan ara dönemde inşa edilmeye çalışılan siyasi yapılanmalara karşı bir araya gelen elli yurtsever Türk Aydını, 19 Mayıs 1989’da Onursal Genel Başkanlığını Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’nun, Kurucu Genel Başkanlığını Prof. Dr. Muammer Aksoy'un yaptığı Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurdular.
Kurucu Genel Başkan Prof. Dr. Muammer Aksoy, derneğin kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl geçmeden Ankara’da kurşunlanarak katledildi. Sonraki yıllarda ADD kurucularından Doç. Dr. Bahriye Üçok, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve çok sayıda şube başkanı ile aralarında Uğur Mumcu’nun da bulunduğu çok sayıda dernek üyesi karanlık güçler tarafından katledildi. Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 2002 Aralık ayında Eskişehir’de konferans verdikten dört gün sonra Ankara’da katledildi.
ADD ARTIK DAHA ÖNEMLİ!..
Son yıllarda, mazlum ulusların emperyalizmden kurtuluşuna esin kaynağı olan ulusal kurtuluş mücadelesinin önderi, ulus devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve laik Cumhuriyetimizin değerleri ağır saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Tüm saldırılara, kale gibi karşı duran yurtsever örgütlerin başında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) gelmektedir.
ADD, günümüzde, 358 şube 47 temsilcilik ve on binlerce üyesiyle ülkenin dört bir yanında üniter/ulus devlet yapımızı ve laik Cumhuriyetimizin kazanımlarını yaşatmak için var gücüyle mücadele ediyor.
1993 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile “Kamu Yararına Çalışan Dernekler” arasına alınan ADD’ye kamu görevlileri doğrudan üye olabilirler.
ESKİŞEHİR ADD…
Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi, kurulduğu 1994 yılından itibaren kuruluşun ve kurtuluşun kenti Eskişehir’in cumhuriyet değerlerinden, Atatürk ilke ve devrimlerinden yana toplumsal iklimine çok önemli katkılarda bulunmuştur.
Bu süreçte dernek başkanlığı yapan, yönetimlerde yer alan ve üye olarak çalışmalara katılan çok sayıdaki Atatürkçü yurtsever devrimcinin katkıları, özverili çalışmaları unutulamaz.
Eskişehir ADD, kısıtlı gelirlerine rağmen gönüllü katılımcıların katkıları ile çok sayıda öğrenciye yıllardır burs olanağı sağlamaktadır.
PARTİLER ÜSTÜ VE ÖNCÜ!..
Eskişehir ADD, kent özelinde ve yurt genelinde anılması, kutlanması gereken tüm günlerde ve tepki gösterilmesi gereken her durumda Mehmet Avcı başkanlığında cefakar üyeleri ile daima meydanlarda yer alıyor; halkımızın ulusal bilinç ve birliktelik arayışlarına öncülük ediyor, duygularına tercüman oluyor.
Bugün artık Eskişehir’in Atatürk sevdalısı yurttaşları, her durum ve koşulda ADD’nin yapacağı etkinlikleri ve açıklamaları merakla bekliyor.
Eskişehir ADD, son yıllarda palazlanan gerici ve bölücü yapılara karşı; “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir” tanımı doğrultusunda; kentimizin “tüm siyasi oluşumlarının üzerinde”;üniter/ulus devlet, laik cumhuriyet, dil birliği ve bölünmez bütünlük ilkelerinden ödün vermeyen Atatürk Milliyetçisi demokratların ortak öncü platformu haline gelmiştir.
Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerini savunma mücadelesinin en önemli kalelerinden biri olan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 37. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.