12 Haziran 2011 seçimlerinde AKP Eskişehir'de 221 bin 437 oy aldı. (%44,06) CHP ise 178 bin 565 (%35,53), MHP 73 bin 138 oy ( %14,55) aldılar. AKP üç, CHP iki ve MHP bir milletvekili çıkardı.

AKP HÜSRANA UĞRADI

Dört yıl sonra 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Eskişehir'de 210 bin 259 oy (%38,81) alan CHP birinci parti oldu. Böylece CHP Eskişehir'den üç milletvekili çıkardı. 196 bin 296 oy (%36,22) alan AKP ikinci sırada yer alırken, MHP'de 90 bin 330 oy (%16,67) aldı. 2002, 2007 ve 2011 seçimlerinde Eskişehir'de birinci olan AKP 7 Haziran'da büyük hüsrana uğradı. Üç olan milletvekili sayısı ikiye düştü. AKP 2011 seçimlerine göre yaklaşık %8 oranında oy kaybederken, CHP %3 oyunu arttırdı. MHP'de iki puan oyunu yükseltti. AKP Türkiye geneline göre Eskişehir'de %4,6 az oy aldı. CHP Eskişehir'de Türkiye genelinden aldığı oydan %13,8 daha fazla oy aldı.

SANKİ SEÇİMİN GALİBİ DEĞİL DE MAĞLUBU GİBİ

AKP 30 Mart Yerel 2014 yerel seçimleri ve 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde büyük hezimet yaşadı. Son iki seçimin galibi CHP oldu. Ancak son günlerde CHP'de yaşananlar herkesi hayrete düşürüyor. Sanki CHP son iki seçimin galibi değil de mağlubu gibi. Önce CHP'de 7 Haziran seçimleri sonrasındaki başarı paylaşılamadı. Emeği olsun, olmasın herkes başarıyı sahiplenmeye çalıştı. Şimdi ise sanki ortada bir başarısızlık varmış gibi partide 'günah keçisi' aranmaya başlandı.

GEREKSİZ YERE FIRTINA KOPARTILIYOR

Kongre takvimi başlamasına rağmen, mevcut yönetimler görevden alınmak isteniyor. Genel Merkez kanalıyla partiye gizlice üyeler kaydedildiği parti kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor. Seçimde büyük hüsran yaşayan AKP'de derin bir sessizlik varken, CHP'de gereksiz yere büyük fırtınalar kopartılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i yıpratmak isteyen bazı çevreler, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlarının aralarını açabilmek için gece gündüz çalışıyor. Şu bir gerçek ki, Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt CHP için büyük değerlerdir. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Eskişehir Halkının büyük güvenine layık olarak CHP'yi Eskişehir'de birinci yaptılar.

ARALARINDA KÜSKÜNLÜK OLMAMALI

Ahmet Ataç ve Kazım Kurt 2019 yılının hesaplarına bugünden başlamamalıdır. Çünkü siyasette dört yıl çok uzun zamandır. Ahmet Ataç, 'Büyükerşen'den sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım' dedi. Kazım Kurt'un Büyükşehir adaylığı konusunda bugüne kadar bir açıklaması olmadı. Üç dönemdir Tepebaşı'na büyük hizmetlerde bulunan Ataç'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığını hedeflemesi son derece doğaldır. Kimse bu konuda Ataç'ı eleştiremez. Ancak Büyükşehir adaylığı konusunda Ataç ve Kurt arasında küskünlük yaşanması partiye zarar verir.

KIRGINLIKLAR GİDERİLMELİ

Her ikisini de seven CHP'liler, onlardan birbirleriyle diyaloğa geçerek, aradaki kırgınlıkları gidermelerini bekliyor. CHP'yi dışarıdan karıştırmak isteyenlere malzeme vermemelerini istiyor. Büyükerşen, Ataç ve Kurt, 10 gün sonra yapılacak CHP'nin bayramlaşma törenine katılarak, partililerle kucaklaşmalıdır. Ellerini birleştirerek, birlik, beraberlik mesajları vermeliler. Olası erken seçim öncesinde CHP örgütlerine moral vermeliler.

---------------------------------------------------------------------------------------

NABİ AVCI İSTEDİĞİ İÇİN ESOGÜ ERDOĞAN'A FAHRİ DOKTORA VERİLMESİ KARARI ALMIŞ!

'2013 yılında Kültür Başkenti olduk. Bunun fikir babası Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ama en büyük destekleyicisi de Cumhurbaşkanımızdı. Kültür Başkenti nedeniyle uluslararası ilişkilerimiz çok canlı hale geldi. Uluslararası ilişkiler kapsamında 'Cumhurbaşkanına fahri doktora verelim' önerisi de sayın bakanımızdan geldi. Severek kabul ettik. Senatomuz bu yönde bir karar aldı. 7 Haziran seçimlerine iki gün kala kente teşrif etti. Seçim sürecinde de hiçbir üniversiteye misafir olmadı. Sadece bize misafir olursa yanlış anlaşılır düşüncesiyle daha geniş zamanda geleceğini ifade etti. Daha sonra misafir edeceğiz. Bunun rektörlük seçimleriyle hiç alakası yok. Öyle yorumlanmak istendi ama hiçbir alakası yok.' Bu sözler ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'e ait. ES TV'de Cihan Yıldırım'ın konuğu olan Gönen, Cumhurbaşkanına Fahri Doktora verilmesi kararıyla ilgili böyle bir açıklama yaptı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde dört buçuk ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora verilmesiyle ilgili senato kararı almıştı. Ağustos'ta yapılacak Rektörlük seçiminde tekrar bu göreve aday olan Prof. Dr. Hasan Gönen'in senatodan böyle bir karar aldırması tepki toplamıştı. Gönen'in açıklamasına göre, uzun yıllar Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın isteği (önerisi) üzerine Cumhurbaşkanına fahri doktora verilmesi ile ilgili Senato'dan karar alınmış. Hasan Gönen'e soruyorum. ESOGÜ Yönetimi, devlet büyüklerine fahri doktoraları, danışmanların ve hükümet temsilcilerin isteğine göre mi dağıtıyor? Üniversitenin Eskişehir'de fahri doktora vereceği kişiler belirlenirken, Nabi Avcı'nın onayı mı alınıyor? Cumhurbaşkanını Fahri Doktora verilmesi kararını aldırabilen Nabi Avcı'ya ne zaman Fahri Doktora vereceksiniz?

--------------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer:

Harun Bey, erken seçimde CHP'den milletvekili adayı olmanızı çok isterim.

Eski ETO Başkanı Harun Karacan:Utkucuğum, seni aday yapan ağabeylerin beni listenin birinci sırasına yazarsa neden olmasın.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman:CHP'liler AKP'ye oy vermediğimi söylememe rağmen neden bana adaylık teklif etmiyor. İlla Utku Bey gibi benim başımımda kel olması mı lazım?