30 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri belli oldu. Kent merkezinde üç belediyeyi almasına rağmen CHP, Büyükşehir Meclisi'nde azınlıkta kalacak. CHP Büyükşehir Meclisi'nde Başkan Yılmaz Büyükerşen ile birlikte 16 Üye ile temsil edilecek. MHP 1 üye ile temsil edilecek. AKP Büyükşehir Belediyesi'nde 29 Üye ile temsil edilecek. 45+1 kişilik Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 14 ilçe belediye başkanı Meclis Üyesi olarak yer alacak. Yılmaz Büyükerşen'in başkanlık yapacağı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'den Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı başkan sıfatıyla mecliste yer alacaklar. Meclis'te yer alacak 10 AKP'li Belediye Başkanı da şöyle sıralanıyor; 'Hamid Yüzügüllü (Sivrihisar), Rafet Demirtaş (Alpu), Metin Özen (Çifteler), Hasan Kalın (Seyitgazi), Özkan Alp (Beyilkova), İsmail Uysal (Mihalıççık), Zeynep Akgün (Mihalgazi), Faruk Güler (Sarıcakaya), Kadir Bozkurt (İnönü), Remzi Arayıt (Günyüzü)' Yeni Yasayla şehir merkezinde 40 bin 306 kişiyi bir meclis üyesi temsil ederken; 12 ilçede 3 bin 889 kişiyi bir meclis üyesi temsil edecek. Temsilde adalet sağlamayan bu sistem umarım Eskişehir'in önünü kapamaz. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen2004-2009 yılları arasında AKP'lilerin çoğunluklu olduğu Meclis ile çalışmış ve engellemelere maruz kalmıştı. Yeni seçilen meclis üyeleri 2004-2009 Meclisi'nden ders almalıdır. 2014-2019 yılları kavgayla geçirilmemelidir. Böyle olursa, kaybeden Eskişehir olacaktır.

ESKİŞEHİR

BÜYÜKŞEHİR

MECLİS ÜYELERİ

ODUNPAZARI

1.Kazım Kurt CHP

2.Mehmet Kamil Biçerli CHP

3.Erdal Caferoğlu CHP

4.Aydın Ünlüce CHP

5.Hüseyin Erdemir CHP

6.Ahmet Yapıcı AKP

7.Fecir Üçkaya AKP

8.Muhsin Doğan MHP

TEPEBAŞI

9. Ahmet Ataç CHP

10.Jale Nur Süllü CHP

11.Ahmet İlker CHP

12.Abdülkadir Adar CHP

13.Erdoğan Aydoğmuş CHP

14. Mustafa Birsen AKP

15. Tuncer Köküer AKP

16. Mustafa Önder AKP

SIVRIHISAR

17. Hamid Yüzügüllü AKP

18. Rahime Turan AKP

19. Ahmet Özçetin AKP

20. Adem Özçakır AKP

ÇIFTELER

21. Metin Özen AKP

22. Atılay Dalgıç CHP

23. Muharrem Kiremitçi CHP

ALPU

24. Rafet Demirtaş AKP

25. Ali Öztürk AKP

26. Halil Yavuz AKP

SEYITGAZI

27. Hasan Kalın AKP

28. Yaşar Çorapsız AKP

29.Hamdi Karakuş AKP

MAHMUDIYE

30. İshak Gündoğan CHP

31. Mustafa Arslan AKP

BEYLIKOVA

32. Özkan Alp AKP

33. Hasan Doğru AKP

MIHALIÇÇIK

34. İsmail Uysal AKP

35. Bahadır Eren AKP

MIHALGAZI

36. Zeynep Akgün AKP

37. Ali Cebeci AKP

HAN

38.Erdal Şanlı CHP

39.Adnan Özkan CHP

SARICAKAYA

40. Faruk Güler AKP

41. Hasan Tahsin Sürü AKP

İNÖNÜ

42. Kadir Bozkurt AKP

43. Halil Küçükçiftçi AKP

GÜNYÜZÜ

44. Remzi Arayıt AKP

45. Süleyman Akpınar AKP

ODUNPAZARI VE TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİSLERİ

30 Mart Yerel Seçimlerinde CHP kent merkezindeki iki ilçeyi kazanarak büyük bir zafere imza attı.

ÇOĞUNLUK CHP'NİN

CHP Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Meclisleri'nde çoğunluğu sağladı. Odunpazarı Belediye Meclisi 20 CHP+1 Başkan, 13 AKP 4 MHP'li Üyeden oluştu. Tepebaşı Belediye Meclisi ise 22 CHP+1 Başkan, 14 AKP ve 1 MHP'li üyeden oluştu.

ODUNPAZARI

MECLIS ÜYELERI

1.Mehmet Kamil Biçerli CHP

2. Erdal Caferoğlu CHP

3.Aydın Ünlüce CHP

4. Hüseyin Erdemir CHP

5. Emre Genç CHP

6. Önder Tuna CHP

7.Mustafa Kosku CHP

8. İnci Erol CHP

9.Cevdet Karanfil CHP

10. Dilaver Atay CHP

11.Bekir Sıtkı Saraç CHP

12.Nüket Yücesan CHP

13.Mahmut Çakmak CHP

14.Sedat Ayhaner CHP

15. Mehmet Uzun CHP

16. Cahide Tetik CHP

17.Gülvezir Özdamar CHP

18.Mahmut Süzen CHP

19. İbrahim Arslan CHP

20.Gülten Seber CHP

21. Ahmet Yapıcı AKP

22. Fecir Üçkaya AKP

23. Nuri Temizsoy AKP

24. Hayrettin Esen AKP

25. Mustafa Özkan AKP

26. Adem Kara AKP

27. Hatice Kozan AKP

28. Erdoğan Üyümez AKP

29. Sedat Halaç AKP

30. Ahmet Özdamar AKP

31. Sıtkı Karaca AKP

32. Kazım Sertkaya AKP

33. Faruk Işık AKP

34. Muhsin Doğan MHP

35.Mustafa Toraman MHP

36. İnan Ersoy MHP

37. Mustafa Ünal MHP

TEPEBAŞI BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

1. Jale Nur Süllü CHP

2.Ahmet İlker CHP

3. Abdülkadir Adar CHP

4. Erdoğan Aydoğmuş CHP

5. Nuray Akçasoy CHP

6. Turgut Doğandor CHP

7.Erkan Uçkan CHP

8. Mete Yılmaz CHP

9.Metin Gündoğdu CHP

10.Zeynep Çetin CHP

11. Mukaddes Harmancı Yılmaz CHP

12.Serdar Taci Zengin CHP

13.İbrahim Kökdere CHP

14. Nazan Erşahin CHP

15. Hasan Hüseyin Bolat CHP

16. Rabia Ay CHP

17. Niyazi Çetin CHP

18. Hasan Tutucu CHP

19. Abdullah Sargın CHP

20. Hatice Canan CHP

21. Halil Ersen Yeniceli CHP

22. Yaşar Tepekaya CHP

23.Mustafa Birsen

24.Tuncer Köküer AKP

25. Mustafa Önder AKP

26. Zihni Çalışkan AKP

27. Aydan Ünlüoğlu AKP

28. Onur Oskay AKP

29. Ahmet Sivri AKP

30. Ali Karademir AKP

31. Mehmet Eser AKP

32. Mümin Esenoğlu AKP

33. Orhan Durmuş AKP

34. Nermin Gence AKP

35. Sami Aydoğdu AKP

36. Fatih Düş AKP

37. Eyyüp Yılmaz MHP

NOSTALJİ

22 YILÖNCE REKTÖR BÜYÜKERŞEN İLE TBMM BAŞKANI CİNDORUK

22 yıl önce, yıl 1992. Dönemin TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk eşi Dilek Hanım, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen eşi Seyhan Hanım bir düğünde dans ediyorlar. 1991-1995 yılları arasında DYP-SHP Hükümeti iktidardaydı. Koalisyon Hükümeti'nin büyük ortağı olan DYP'nin Eskişehir'de üç milletvekili vardı. (Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek, Fevzi Yalçın.) Cindoruk TBMM Başkanı oldu. Eskişehir'in eniştesi olan Cindoruk'un kentimize büyük hizmetleri oldu. İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete imza atmadı. Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yatırımlar getirdi. Bu hizmetleri yaparken, Büyükerşen ile hep görüş alışverişinde bulundu. Bu ikilinin dostlukları yıllardır devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü döneminde Anadolu'nun göbeğinde bir vaha yaratan Büyükerşen, 1999 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Hayata geçirdiği projelerle Eskişehir'i Türkiye'de örnek bir kent haline getirdi. Yapılan hizmetlerden memnun olan Eskişehirli de Büyükerşen'i dört dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanı seçiyor.

FOTO ŞAKA

AKP Eskişehir Milletvekili Ülker Can: Eskişehirlileri anlamıyorum Başbakanım. Ne istedilerse yaptık. Yine bize oy vermediler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Ülker Hanım ben de bir yıl sonra Eskişehir'i anlamayanları gönderip, anlayacak kişileri milletvekili yaparım.