Önce CHP'nin Sivrihisar Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ancak daha sonra bu ilçe İYİ Parti'ye verildiği için adaylıktan geri çektirilen Habil Dökmeci Görünüm'de dün kaleme aldığım yazı ile ilgili açıklama yaptı.

BÜYÜKERŞEN İÇİN
ÇALIŞACAĞIM
Yazımda; 'Sivrihisar'da kazanabilecek potansiyele sahip başkan adayı bulmaktan zorlanan İYİ Parti'nin daha önce CHP tarafından açıklanan Habil Dökmeci'yi aday göstereceği iddia ediliyor' demiştim. Dökmecİ bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; 'Haber yazılarınızı okudum. Öncelikle emeğinize sağlık. Güzel yazılarınız için teşekkürler.Tüm partilerden ismi açıklanan aday arkadaşlarımıza ayrı ayrı başarılar diliyorum. Haber yazınızın bir ayrıntısında aday bulmakta zorlanan İYİ Parti'nin şahsımı aday gösterebileceğini yazmışsınız. Düşünceniz için teşekkür ederim. Ancak ilçemizde yaptığımız çalışmaları ve emekleri görmezden gelerek herşeyi hiçe sayıp; 'illa biz bu ilçeyi istiyoruz biz kazanırız' diye naralar atan İYİ Parti ıyi kınıyorum. Böyle bir oluşum içerisinde de kesinlikle olmam ve olamam. Sonuç olarak biz kırsalda daha çok çalışarak hocamız sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması için çaba sarfedeceğiz. Bu aşamadan sonra tek amacımız budur.'

İKİ TRANSFER
Bana önceki gece bu açıklamayı yapan Dökmeci dün Demokrat Parti (DP) Sivrihisar Belediye Başkan adayı oldu. Sivrihisarlı olan DP İl Başkanı Hüseyin Özcan Eskişehir'in en büyük ilçesinde en iddialı adayı açıkladıklarını söyledi. DP daha önce de CHP'den aday adayı olan Tamer Toraman'ı da Mihalıççık adayı yapmıştı. DP'nin ittifak kapsamında CHP tarafından İYİ Parti'ye verilen iki ilçede CHP'li aday çıkarması dikkat çekti.
Yaşanan bu durum CHP ile iki ilçede seçim ittifakı yapan İYİ Partililer tarafından tepkiyle karşılandı. Sivrihisar ve Mihalıççık'taki CHP'lilerin oylarını İYİ Parti değil de; DP'ye vereceği iddia edildi. İki ilçede Dökmeci ve Toraman'ı desteleyen CHP'liler Büyükşehir'de Yılmaz Büyükerşen'e oy verecek.
------------------------------------------------------
BEYLİKOVA DA SAVAŞ MİHALGAZİ DE DURNA

CHP'nin yılan hikayesine dönen Beylikova Belediye Başkan adayının kimin olacağı nihayet belli oldu. Beylikova ilk etapta İYİ Parti'ye verilmişti. Son görüşmeler sonrasında İYİ Parti'ye Sivrihisar ve Mihalıççık verildi. Beylikova, Mihalgazi, Sarıcakaya ve Günyüzü'nde CHP'li adayların çıkması kararlaştırıldı. Bankacı Tolga Savaş CHP'nin Beylikova Belediye Başkan adayı oldu. Daha önce yazdığım gibi Bülent Durna'da CHP Mihalgazi Belediye Başkan adayı olmuştu. Sarıcakaya eski Belediye Başkanı Ali Kahya'nın CHP'nin adaylık teklifini kabul etmediği öğrenildi. CHP'nin Sarıcakaya ve Günyüzü'nde güçlü başkan adayı bulmak için yoğun çaba harcıyor. Gümüşkonak eski Belediye Başkanı olan Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Gülvezir Özdamar'ın Günyüzü'nden aday yapılabileceği kulislerde yüksek sesle seslendiriliyor...
------------------------------------------------
İYİ PARTİ'DEN CANTAŞ HAMLESİ

CHP ile ittifak görüşmeleri sonucunda İYİ Parti'ye Sivrihisar ve Mihalıççık ilçeleri verilmişti. Bu iki ilçede CHP aday çıkarmayarak, İYİ Parti'yi destekleyecekti. Ancak DP'nin bu iki ilçede 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'li adaylarla yarışa çıkması İYİ Parti'nin tüm hesaplarını bozdu. İYİ Parti Sivrihisar Belediye Başkan adayını belirledi. İlçenin sevilen esnaflarından olan Hüseyin Cantaş Sivrihisar da İYİ Parti-CHP ortak belediye başkan adayı oldu. Cantaş'ın yerel seçimlerde ittifak ortağı olan CHP'lilerden ne kadar oy alacağı merak konusu oldu.
---------------------------------------------
NOSTALJİ
ÜNİVERSİTEDE 'SAKIP AĞA' RÜZGARI

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli işadamlarından birisi olan merhum Sakıp Sabancı 1984 yılında Anadolu Üniversitesi'nden Fahri Doktora almıştı. Beş yıl sonra (1989) tekrar Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret eden Sabancı tarihi fotoğrafta; dönemin Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Kurucu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile birlikte. Halk tarafından sevilen ve 'Sakıp Ağa' olarak da tanınan Sabancı 7 Nisan 1933 tarihinde, pamuk taciri Hacı Ömer Sabancı ve Sadıka Sabancı'nın ikinci çocuğu olarak Kayseri'nin Akçakaya köyünde doğdu. Küçük yaşta Adana'ya göç ettiler. Çocukluğunu Adana'da geçirdi. 1957 yılında teyzesinin kızı Türkan Sabancı ile evlendi. 1966 yılında, babasının vefatı üzerine, Sabancı Holding'in yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Sakıp Sabancı, böbrek kanseri tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 10 Nisan 2004 tarihinde sabah 05:55 sularında böbrek tümörünün karaciğere atlaması sebebiyle hayatını kaybetti. 12 Nisan 2004 tarihinde Sabancı Center'da düzenlenen devlet töreninin ardından yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 2004 yılında öldüğünde, Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 147. sırayı almıştı.
------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Almanya Başbakanı Angela Merkel:
Tayyip Bey, size 3 Milyar Avro daha verelim. Mültecilere siz bakın. Vallahi verdiğimiz paranın fişini bile istemeyiz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Sayın Merkel, benim bildiğim Alman hesabı böyle olmaz. Anlaşılan siz işinize geldiğinizde Türk usulü hesap ödüyorsunuz.
---------------------------
FIKRA
SAVAŞ KAYBETTİĞİMİ
HİÇ KİMSE DUYMAZDI

Napolyon tekrar dünyaya gönderilmiş. Beyaz Saray'daki akşam yemeğinde Donald Trump'un kulağına eğilerek: 'Sizin elinizdeki silahlar bende olsaydı, Waterloo Savaşı'nı asla kaybetmezdim sayın Başkan!' demiş. Napolyon daha sonra Rusya'ya gitmiş. Kremlin Sarayı'ndaki yemekte de Putin'e Gizli Servis KGB'nin gücünü hatırlatarak, şunları söylemiş: 'Böyle bir gizli servis bende olsaydı, Waterloo'yu asla kaybetmezdim!' Napolyon nihayet Ankara'ya gelmiş. Yemekten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dönerek: 'Mösyö Tayyip doğrusu çok şanslısınız! Sizdeki basın bende olsaydı, Waterloo Savaşı'nı kaybettiğimi hiç kimse duymazdı!'