AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, dün ES TV'de konuğumuz oldu. Ali Baş, Arif Anbar ve benim sorduğum sorulara içtenlikle yanıt veren Doğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimleri kazanacağını ifade etti.

SEÇMEN SORGULAMALI
404 bin 267 hemşerisinin hayallerini isteklerini taleplerini belediyecilik yönünden gerçekleştirmek adına Odunpazarı belediye başkanlığına aday olduğunu belirten Doğan; bölgenin sorunlarını ve problemlerini bildiğini kaydetti. Odunpazarı için hazırladıkları projeleri kimseden kopya etmediklerini ifade eden Doğan; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un projelerinin bazılarının 'kes-kopyala-yapıştır' şeklinde olduğunu iddia etti. Doğan; 'Odunpazarı'nda yaşayan seçmenin hakkını hukuku ve geleceğini hayallerini gerçekleştirmek için adayız. Odunpazarı seçmeni ekrana geçip her iki, üç beş adaya da bakmalı her birini dinlemeli anlamalı ve niçin oy verdiğini, kime oy verdiğini sadece siyasi görüşü ile açıklamamalı ve sorgulamalı' dedi.

HEYECAN ARTACAK
Odunpazarı'nın mahallerinde Eskişehir'e yakışmayan görüntülerle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Doğan; '3 Nisan'dan itibaren mazbatamızı aldığımızda belediye başkanlık makamına değil, sabahın erken saatlerinde Gündoğdu'ya, Erenköy'e, Huzur'a, Çankaya'ya gideceğiz. İlk bunu yapacağız. Buradaki hemşerilerimizle bitişik nizam iki kat olup da sıkıntı yaşayan, imar dönüşümü ve açıkçası kat artırımı bekleyen hemşerilerimize hiçbir şekilde yoğunluk artışı yapmadan ada bazlı dönüşüm projesini hazırladık' dedi. Doğan, Odunpazarı'nda beş noktada kapalı modern pazar yerinin, marketin, sağlık ocağının çocuk bakım evinin, eğlence sosyal tesisinin, kafeteryanın olduğu sosyal yaşam alanları kuracaklarını ifade etti. Bu alanlara vatandaşlar bir servisle ulaşabilecek. Son yıllarda Eskişehir siyasetinde yükselen bir isim olan Doğan hazırladığı projelerini bügün açıklayacak. Odunpazarı'ndaki seçim heyecanı daha da artacak...

DOĞAN'IN GÖZÜYLE 11 İSİM
Volkan Doğan'a 11 ismi söyleyerek, onları bir veya iki kelimeyle tanımlamasını istedim. Doğan bu 11 isimle ilgili düşüncelerini şöyle sıraladı;
Recep Tayyip Erdoğan: Lider
Harun Karacan: MKYK üyemiz
Nabi Avcı: Hocaların hocası
Emine Nur Günay: Şehrin ablası
Burhan Sakallı: Hemşerim
Yılmaz Büyükerşen: Merkez medya
Ahmet Ataç: Çanakkale
Kazım Kurt: Doğruları söylemeyen adam
Hasan Tuç: Çerkez Beyi
Dündar Ünlü: Klas
Zihni Çalışkan: Çok iyi hukukçu
----------------------------------------------------
KÜL TOZUNDAN KURTARMA DERNEĞİ KURULUR

1950-1959 yılları arasında Eskişehir Valiliği yapan Arif Özgen 'Eskişehir'i Tozdan Çamurdan Kurtarma Derneği' kurmuş.

İZ BIRAKTILAR
Demek ki Eskişehir o yıllarda toz ve çamur içerisindeymiş ki böyle bir derneğe gereksinim duyulmuş. Özgen liyakatli ve çok çalışkan Vali olarak Eskişehir'de iz bıraktı. O'nun döneminde Eskişehir'e Verem Hastanesi, Basma Fabrikası ve Düşkünlerevi yapıldı. Özgen zamanında Eskişehir'i toz ve çamurdan kurtarmak için kimbilir hangi çalışmalar yapıldı? Merhum Selami Vardar 1973-1977 ve 1989-1994 yılları arasında iki dönem Eskişehir Belediye Başkanlığı yaptı. Vardar ikinci döneminde, Eskişehir altyapısını yaparak, kentin çamurdan kurtarılmasında önemli rol oynadı. Eskişehirlilerin 'Selami Amcasıydı', Halkın başkanı olarak siyasi ayrım yapmadan gerçekleştirdiği hizmetlerle Eskişehir'e damgasını vurdu. Vardar'ın altyapı çalışmaları merhum Aydın Arat ve Yılmaz Büyük-
erşen dönemlerinde geliştirilerek devam edildi.

DOĞALGAZI GETİRDİ
Hüsamettin Cindoruk 1991 seçimlerinde Eskişehir'den milletvekili adayı olmuştu. Cindoruk Eskişehirli değildi. Ancak eşi Dilek Hanım Eskişehirliydi. Eskişehir'in Eniştesi olan Cindoruk o seçimlerde milletvekili seçildi. Daha sonra TBMM Başkanı oldu. Meclis Başkanlığı döneminde 'içinde Eskişehir olmayan hiçbir şeye' imza atmadı. Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yeni yatırımlar getirdi.
Eskişehir'e çok faydası oldu. Cindoruk ve DYP-SHP Hükümeti tarafından getirilen doğalgaz sayesinde Eskişehir bugün havası en temiz iller arasında yer alıyor. Ali Fuat Güven 21 Şubat 1992- 4 Ekim 1999 tarihleri arasında (7,5 yıl) Eskişehir Valiliği yaptı. İlk Valilik görevini Eskişehir'de yapan Güven, daha sonra Bursa Valiliği'ne atandı. Güven doğalgazın gelmesinden sonra kente kaçak kömürlerin girmesine izin vermedi. Şehrin tüm girişlerinde denetimler yaparak, kentimizin temiz havasının bozulmasına müsaade etmedi.
Bu dört isim Eskişehir için neden unutulmaz. Özgen ve Vardar şehri toz ve çamurdan kurtarmak için çalıştı. Cindoruk ve Güven Eskişehir'in havasının temiz olmasını sağladılar.
Alpu Ovası'na ya termik santral kurulursa ne olur? Kurulacak olan termik santral tarımı bitirip, Eskişehir'in havasını kirletirse, buradan çıkacak küller şehrin üzerine çökerse, kentimiz 30 yıl önceki haline döner. O zaman ilimizde 'Eskişehir'i Kül Tozundan Hava Kirliliğinden Kurtarma Derneği' kuracak Arif Özgen gibi yeni Valilere ihtiyacımız olur...
----------------------------------
NOSTALJİ
EFSANE BAŞKANDAN GÖZLEME ZİYAFETİ

22 yıl önce. Yıl: 1997. Yer: Seyitgazi. İlçede yapılan bir açılış sonrası protokol üyeleri sıcak gözlemeleri ayran eşliğinde yiyor.

TARIM BAKANI OLDU
Fotoğrafta dönemin DSP Eskişehir Milletvekilleri merhum Necati Albay, Mahmut Erdir, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Soydaş, Seyitgazi Belediye Başkanı Süleyman Arif Ünal, DYP İl Başkanı Halis Barlas yer alıyor. Necati Albay ve Mahmut Erdir 1995-1999, 1999-2002 yıllarında iki dönem Eskişehir Milletvekilliği yaptı. Erdir 4 ay gibi kısa süre Tarım Bakanlığı yaptı. DSP onların zamanında iktidar da oldu. Ancak Ankara siyaseti yaptılar. 'Eskişehir'e yatırım getirelim' diye bir düşünceleri hiç olmadı. İki dönem milletvekili seçilmelerine rağmen, Eskişehir adına 'hatırlanacak işler' yapmadan siyaset sahnesinden çekildiler. Albay 3 Temmuz 2018'de vefat etti.

25 YIL BAŞKANLIK YAPTI
Orhan Soydaş 1994-1997 yıllarında Tepebaşı Belediye Başkanlığı yaptı. Tepebaşı bölgesinde sevilen bir isimdi.
1997'de Aydın Arat'ın ani vefatından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 18 ay başkanlık yaptı. Bu sürede kendini fazla gösteremedi. 1999 yerel seçimlerinde DSP adayı. Yılmaz Büyükerşen'in karşısında ağır bir yenilgi alarak başkanlık koltuğunu bıraktı.
2004'de DYP'den Büyükşehir, 2014'de AK Parti'den Tepebaşı Belediye Başkan adayı oldu. Her iki seçimi de kaybetti. Süleyman Arif Ünal 1984'den 2009 yılına kadar tam 25 yıl Seyitgazi Belediye Başkanlığı yaptı. 2009'da kendi isteğiyle aday olmadı.
Girdiği 5 seçimi de kazanan Ünal'ın Seyitgazi'ye çok büyük hizmetleri oldu. Ünal, 25 yıl ile Eskişehir'de en uzun süreli belediye başkanlığı yapan tek isim. Türkiye'de ise üç isimden birisi…
---------------------------------------------------
FIKRA
BU SEFER HATASINI ÖDEYECEK

Karı koca yine kavga ederler ve kadın annesini hararetle arayıp: 'Anne artık
dayanamıyorum yine kavga ettik. Ben çantamı alıp size geliyorum' der. Annesi hiç düşünmeden cevaplar: 'Hayır kızım kocan bu sefer hatasının bedelini ödeyecek,ben sizinle yaşamaya geliyorum.'