7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında hiçbir siyasi parti hükümet kurabilecek sayıda (276) milletvekili çıkaramadı. 13 yıldır tek başına iktidarda olan AKP 258 milletvekili çıkarırken, CHP 132, MHP ve HDP 80'er milletvekili çıkardı.

MHP HDP'Yİ İSTEMİYOR

CHP iktidara karşı %60'lık blok olan muhalefetin bir araya gelerek, hükümet kurmasını istiyor. MHP 'Biz bu blokta değiliz, HDP ile hiçbir seçenekte yokuz' diyor. Kimse kendini kandırmasın. MHP ile HDP, dışarıdan destekleme de dahil hiçbir koşulda bir araya gelemezler. HDP ile bir koalisyon, MHP'yi bitirir. Gerçek bir MHP'liye HDP mi, AKP mi deseniz? AKP' yanıtını alırsınız. Bundan dolayı hiç kimsenin MHP'ye ve Devlet Bahçeli'ye kızmaya hakkı yok. Şu günlerde AKP-MHP koalisyonu gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan Saray'dan çıkıp, Çankaya'ya taşınır mı? AKP'nin yıllardır savunduğu ve büyük emek verdiği 'açılım, çözüm süreci' ne olacak? Bence AKP-MHP koalisyonu o kadar kolay kurulmaz.

MUHALEFETTE OY KAYBETTİ

AKP-HDP koalisyonunu her iki parti de istemez. Çünkü her iki parti bu işbirliğinden büyük zarar görür. 7 Haziran seçimlerinde çok iyi bir seçim bildirgesiyle yarışa çıkan CHP bırakın oy arttırmayı, %1,05 oranında oy kaybetti. Bu seçimler CHP için büyük bir hayal kırıklığı oldu. CHP'yi yönetenler, kendi başarısızlıklarına üzüleceklerine, HDP'nin barajı geçmesine sevindi. AKP'nin baraj altı kalması sayesinde kendi başarısızlıklarını kamufle ettiler. Muhalefette olmasına rağmen seçimde oy arttıramayan CHP olası bir erken seçimde daha büyük hüsran yaşar. Bence erken seçimde en büyük darbeyi CHP yer. CHP'yi yönetenler bunun idrakinde olmalıdır.

CHP ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMALI

AKP olası erken seçimde, 'Bizimle koalisyon kurmak istemediler. Kendileri de bir araya gelemedi. Ülkeyi hükümetsiz bıraktılar' söylemiyle oylarını arttırarak, tek başına iktidar olabilir. Erken seçim AKP'nin kurtuluşu olabilir. CHP'yi yönetenler aldıkları oyun farkına varmalıdır. Halk size tek başına iktidar olacak oyu verdi mi? Ülkede birinci parti yaptı mı? Demek ki halka bu güveni verememişsin. Bundan dolayı sanki %30-35 oy almış gibi işi yokuşa sürülmemelidir. Partinin geleceği için AKP koalisyonuna kapıyı kapatmamalıdır. İlkelerini ortaya koyup, uzlaşı içerisinde olmalıdır. Koalisyon hükümetine girip, elini taşın altına sokmalıdır. Alacağı bakanlıklarda kendisini gösterip, halka hizmet götürmelidir. Seçimde halka vaat ettiklerinin büyük kısmını koalisyon hükümetinde de yerine getirebilir. AKP'nin Cumhuriyet karşıtı uygulamalarına ancak hükümet içinde yer alarak engel olabilir.

AKP DAHA ÇOK YIPRANIR

Olası AKP-CHP koalisyonunda bence AKP, CHP'den daha fazla yıpranacaktır. Çünkü AKP'nin bir önceki lideri seçim meydanlarında CHP'ye ve onun kurucularına hep hakaret etmemiş miydi? CHP'den hiçbir şey olmayacağını defalarca dile getirmişti. Şimdi AKP'yi yönetenler CHP ile yapılacak koalisyonu kendi seçmenine nasıl anlatacak? Ben her şeye rağmen AKP-CHP koalisyonunun kurulacağını düşünüyorum. Bence böyle bir koalisyonun ülke için AKP-MHP hükümetinden daha yararlı olacaktır. 'Ya AKP-CHP koalisyonu ya da erken seçim' diyorum…

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEMİREL TEMELİNİ VE AÇILIŞINI YAPTIĞI

ESOGÜ'DEN FAHRİ DOKTORA ALMIŞTI

17 Yıl önce. Geçtiğimiz günlerde vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e 1998 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde düzenlenen törenle Fahri Doktora veriliyor. Merhum Süleyman Demirel Başbakanlığı döneminde ESOGÜ Üniversitesi'nin 900 yataklı Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temelini atmıştı. Aynı Demirel 19 Ocak 1994'de Cumhurbaşkanı olarak bu hastanenin ve ikinci üniversite olarak Osmangazi Üniversitesi'nin açılışını gerçekleştirdi. ESOGÜ'nün temelini ve açılışını yapan Demirel'e Fahri Doktora verilmeyecek de, kime verilecekti?

HİZMETLERİ UNUTULMAYACAK

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 1998 yılında siyasetteki kader arkadaşı eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile birlikte Üniversiteye gelerek, Makine ve Maden Mühendisliği bölümlerinin de temellerini attı. Aynı gün düzenlenen törenle Demirel'e Fahri Doktora verildi. Fahri Doktorayı Cumhurbaşkanına dönemin Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı takdim etti. Fahri Doktorasını alan Demirel, öğrencilere ve akademisyenlere ders verdi. O güne ait fotoğraflarda dönemin Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı, dönemin Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet Topçu, o yıllarda genç bir Yrd. Doç. Dr. olan Prof. Dr. Haydar Aras, Prof. Selami Kılıçkaya dikkat çekiyor. Eskişehir'e ve Türkiye'ye büyük katkıları olan Süleyman Demirel'in hizmetleri asla unutulmayacak…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen: Nabi Bey, koalisyon hükümeti kurulduktan sonra üniversite olarak size Fahri Doktora vereceğiz.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Hasan Bey niye koalisyon hükümetini bekliyorsun? Yeni kabinede bakan olamazsam bana vereceğin doktorayı çöpe mi atacaksın?