Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe ve il kongre tarihleri belli oldu. CHP Genel Merkezi 'kongre takvimini' açıklandı. Ülke genelinde '8 Kasım 2019 tarihinde mahalle delege seçimleri' yapılacak. '14 Aralık 2019-27 Şubat 2020 tarihleri arasında' ilçe kongreleri yapılacak. İl Kongreleri '2 Ocak 2020-3 Mart 2020 tarihlerinde' yapılacak. CHP'de 37. Olağan Kurultayı'nın '2020'nin Nisan Ayı içerisinde yapılması' bekleniliyor. Takvimin belli olmasından sonra CHP'de hareketlilik yaşanıyor. Ancak bu kongre sürecinde CHP'de 'İl Başkanının kimin olacağı' merak ediliyor. Mahkeme tarafından atanan 'üç kişilik kayyım heyeti' (Yahya Çelik, Şuayip Çapar, Hikmet Bingöl) partiyi kongreye götürmek için görevi teslim almak istedi.
Mevcut İl Yönetimi gelen kayyım heyetine görevi teslim etmedi. CHP Genel Merkezi'nin 'istinaf mahkemesine giderek; kayyım kararına itiraz edeceği' belirtiliyor. İstinaf sürecinin kayyımın görev yapmasına mani olmadığı iddia ediliyor. Hatta Kayyım heyetinin 'icra yoluyla devir teslim yapmak için çalışmalara başladığı' öğrenildi. İcra Mahkemesinin bunu kabul etmesi halinde 'CHP delege seçimlerinden bir hafta önce olağanüstü İl Kongresi' yapabilir. Ekim ayı CHP'de genel merkez ile Eskişehir'deki muhalefet grubunun 'mahkemeler savaşı olarak' geçecek. Partililer kongre takviminin açıklandığı bir ortamda yaşanan 'bu belirsizliğin bir an önce sona ermesini' bekliyor...
-------------------------------------------
EFSANELER DÖNÜYOR (!)

AK Parti yöneticileri '31 Mart yerel seçimlerden önce elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağını defalarca' dile getirmişlerdi. Ancak 'bu sözlerini tutmayan iktidarın seçimlerin ardından peş peşe yaptığı zamlar vatandaşın belini' büktü. Seçimin ardından 'ilk zam şekere' gelmişti. Bu zammı 'çay, peş peşe akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine getirilen zamlar' takip etti. İktidar memur ve emekliye 'yüzde 4 sefalet maaş zammını reva görürken'; doğalgaza 'bir ay içinde ikinci defa yüzde 15 zam' geldi. Sadece bir ay içinde 'toplam zam oranı yüzde 30' oldu. Elektrik fiyatlarına aynı şekilde zam geldi. İki ay içerisinde yapılan fiyat artışlarıyla toplamda yüzde 30 zam da elektriğe geldi. Bir yılda Elektrik ve doğalgaz fiyatları yüzde 90 oranında arttı. Yüzde dörtlük zamlara ve 2020 lira asgari ücrete mahkum edilen Vatandaşın 'bu kışı nasıl gecireceği ve geçiremeyeceği' anlaşılan ülkeyi yöneten 'Cumhurbaşkanı ve hükümetin umurunda' değil. Böyle giderse 'halk evinde doğalgaz ve elektrik üretemeyeceği' için 21'nci yüzyılda 'kömürlü sobalara, gaz ocaklarına ve gazlı lambalara' dönecek gibi!!!
-------------------------------------------------
'KİMSEYİ DOĞDUĞU KENTTE
PEYGAMBER YAPMAZLAR'

1965 yılında Eskişehir Odunpazarı'nda doğdu. 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.1996'da Doçent, 2001 Profesör oldu. 1999-2004 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, Seramik Mühendisliği ile Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölüm Başkanlıkları, 2004-2010 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. 2010-2011 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulundu.TÜBİTAK Bilim Ödülü dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde farklı ödüllere layık görüldü. Başarılı Bilimadamı 10 yıl önce kendi şehrinin üniversitesine rektör olmak istedi. Bu isim Hasan Mandal'dı.

BÜYÜKERŞEN DESTEKLEMİŞTİ
Anadolu Üniversitesi'nde 26 Ekim 2009 tarihinde yapılan ve 807 öğretim üyesinden 778'inin oy kullandığı seçimlerinde yeniden adaylığını koyan Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli 334, Prof. Dr. Hasan Mandal 295, Prof. Dr. Davut Aydın 96, Prof. Dr. Ahmet Tuncan 28 oy, Prof. Dr. Nazmi Ulutak, Prof. Dr. Zühtü Altan, Prof. Dr. Yılmaz Benligiray, Prof. Dr. Mustafa Çakır, Prof. Dr. Nüvit Gerek ve Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ise birer oy aldı. 10 yıl önce bir oy alan Döğeroğlu bugün Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin (ESTÜ) Kurucu Rektörü. YÖK, kendisine bildirilen altı adaydan 334 oy alan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'yi üçüncü sıraya koydu. 295 oy alan Prof. Dr. Hasan Mandal'ı ikinci sıraya, 96 oy alan Prof. Dr. Davut Aydın'ı ise ilk sıraya koydu. Bu üç kişinin adını dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu. Gül de üç isim arasından en az oyu alan Prof. Dr. Davut Aydın'ı rektör olarak atadı. Yılmaz Büyükerşen ile Anadolu Üniversitesi eski Rektör Engin Ataç, Fevzi Sürmeli'ye karşı Hasan Mandal'ı desteklemişlerdi. Mandal onların sayesinde 295 oy almıştı. Büyükerşen ve Ataç'ın destek verdiği için Mandal'ın Rektör olarak atanmadığı o yıllarda kulislerde çok konuşuldu.

KIYMETİNİ BİLEMEDİK
Davut Aydın'ın yerine Hasan Mandal Rektör olarak atanmış olsaydı Anadolu Üniversitesi 'belki de bugün Dünya çapında üniversite' olurdu. Eskişehirliler olarak kıymetini bilmediğimiz Mandal önce, Dünya'nın 'en prestijli üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi'nin Rektörü oldu. (12 Ocak 2018) Bir ay sonra '22 Şubat 2018'de TÜBİTAK Başkanı' oldu. Çok eski bir söz vardır. 'Kimseyi doğduğu kentte peygamber yapmazlar' diye. Mandal'ın bu yaşadıkları bu sözün günümüzde de ne kadar geçerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Hemşerimiz olan TÜBİTAK Başkanı Mandal önceki gün evine geldi. Yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin 2019-2020 akademik yılı açılışının konuğuydu. Ve üniversite de 'Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler' konulu ilk dersi verdi. En başarılı firmaların, yurt dışına ihracat yapanlar olduğunu vurgulayan Mandal; 'Türkiye aynı zamanda hem bölgesel hem de küresel boyutta lider bir ülke. Üretmiş olduğu ürünlere bağlı teknolojinin özgünlüğü dolayısıyla bunun ihracatı çok önemli. Buradan itibaren üniversitelerin önemi gündeme geliyor. Yoksa siz yurt dışından tedarik ettiğiniz ürünü üretiyorsanız, bu evet bir başarı ama bunun üzerine yeni bir teknolojiyi ortaya koyup buna dayalı üretim yapıyorsanız, o zaman lider ülkesiniz. O zaman ihraç edebilme noktasına geliyoruz' dedi. Eskişehir'in yetiştirdiği büyük bilim insanı Hasan Mandal'ın başarılı çalışmalara imza atarak, ülkemize önemli değerler kazandıracağına inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum...
-----------------------------------------
FOTO ŞAKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Ekonomi nasıl gidiyor Berat?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: İyi gidiyor babacığım. Ekonomideki yaşanan iyileşmeyi vatandaşlarımıza yansıtıyoruz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: İyileşme dediğin doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamları mı? Vatandaşlara bundan başka benim bilmediğin bir şey yansıttın mı?
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: Ard arda zam yapmakla ekonomi düzelecekse, damada gerek yok ki! Sarı çizmeli Mehmet Ağa bakan olsa o da bunu yapar.
-----------------------------------
FIKRA
DUR BAKALIM NE OLACAK?

Adam seyahatten dönmüş, akşam yemekten sonra sormuş: 'Eeee ne var, ne yok bakalım!' Kadın boynunu bükmüş: 'Ne olsun, otobüste adamın biri gözlerini dikti bakıyor...' Adamın şivesi biraz bozuk: 'Dur bakalım ne olacak?' Kadın devam etmiş: 'Apartmana girdim adam peşimde! Asansöre bindim, dairenin kapısını açtım adam peşimde...' 'Dur bakalım ne olacak?'
Kadın olanları anlatmaya devam ediyor: 'Yatak odasına girdim, soyundum, makyajımı temizledim, boy aynasında kendime baktım, ışığı söndürdüm, hafif kırmızı loş, yatağa uzandım.' Adam yine, 'Dur bakalım ne olacak?' deyince kadın dayanamamış: 'Ulan sersem herif, olanlar oldu, daha ne bekliyorsun?'