Heyecanın varsa iyi başlarsın! İyi başlarsan seçimi kazanırsın.
En heyecanlı parti hangisi?
İYİ Parti! Özellikle yakından takip edebildiğimiz Eskişehir'de.
Ama konumuz Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Aday Adayları Tanıtım Toplantısı...
*
Hepimiz gördük, duyduk ki tanıtım toplantısı CHP'nin iddiasını karşılamadı. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına damga vuracak partinin gövde gösterisi yavan kaldı.
Önce salondaki havayı konuşalım; çünkü unutmayalım ki ortam mesajın kendisidir.
Salonda ne yazık ki doğru düzgün hazırlık yoktu. 15 Mayıs'ta yaşanacak bayram havasında iddialı olan bir partinin toplantısında ne bir Türk bayrağı, ne CHP bayrağı; ne Mustafa Kemal Atatürk'ün, ne de Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun portresi vardı.
Öyle sanırsınız ki CHP Eskişehir İl Teşkilatına o gün haber verilmişti aday adayları tanıtım toplantısı yapacağız buyurun gelin diye…
Yani hazırlıksızlık havası en başından kendini ele verdi!
*
Aday adaylarını isim isim yazmaya gerek yok elbette. 29 kişi var, 9'u kadın… Fermuar sistemiyle siyasette kadın-erkek temsiliyetini eşitleme niyetinde olduklarını dile getirdiklerinden beri en çok CHP'nin kadın milletvekilli adaylarını merak ediyordum. Ne diyeyim o konuda da biraz hevesim kursağımda kaldı. Bence 9 kadın aday adayı az, maalesef…
*
En çok hesabı yapılan konu adayların 3 dakikalık tanıtım süresi oldu! Bu konuda tartışmalar da yaşanmış salonda… 3 dakika ne yazık ki yetersiz, bunda hemfikirizdir… Yolda karşılaştığınız birine hal hatır sormak bile 3 dakikadan fazla sürer.
Yine de iftardan sonra yapılan hızlandırılmış tanıtımda sürenin kısıtlanması anlaşılabilir. Fakat etkinliğin neden geniş bir zaman diliminde yapılmadığını anlayamadım.
*
Heyecanla başlamıştım heyecanla devam edelim…
Aday adaylarının kişisel telaşları muhakkak vardır, fakat partililerde bu heyecan var mıydı emin değilim! Bu toplantıdan sonra ben CHP'de seçim heyecanının yaşandığını düşünmüyorum.
Geçim heyecanında olan seçmeni nasıl ikna edecekler bu kısmı hiç düşünemiyorum!
Bence heyecan inancı artırır, inanmak da başarıyı… CHP kendisine inanmıyor gibi…
*
Toplantının tümünü talihsizlik olarak yorumlayıp kenara kaldırsak bile CHP yıllardır halka inememesiyle eleştiriliyor; kalan şu son 40 günde imajını yenilemesi şart artık. Ülkenin dönüm noktasında, vatandaşın ise yeniliğe açık olduğu bu seçimde CHP iktidara gelemezse bir dahaki seçimde umutları tazelemek çok zor.
Salonlara sığmak yerine halkın da dahil olduğu coşkunun yaşandığı bir tanıtım iyi bir başlangıç olabilirdi. Toplantının kritiğini yapıp hatalardan ders çıkarmak belki yeni bir başlangıç olur.
Aksi taktirde 'Bir oy Kılıçdaroğlu'na bir oy TİP'e' sloganları Eskişehir'de de yankılanacak. CHP de Eskişehir'de TİP'e çalışmış olacak!