Seçimlerin hangi tarihte yapılacağı konusu tartışılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Bu açıklamalara bakılırsa seçim tarihi 14 Mayıs…
Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mayıs ile ilgili; 'Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan zaferle çıktığını hatırlattı. Erdoğan, 'Milletimiz73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir' açıklamasında bulundu.
Neden özellikle 14 Mayıs? 73 yıl önce o gün neler yaşandığını çoğu insan yaşı itibariyle hatırlamaz. 14 Mayıs 1950 seçimi ülkenin kaderini değiştiren çok önemli bir seçim olmuştu. 14 Mayıs 1950 tarihinde düzenlenen ve TBMM 9. dönem milletvekillerinin belirlendiği seçim. 'Gizli oy, açık tasnif' yönteminin ilk kez uygulandığı 1950 seçimleri, Türkiye tarihinin ilk demokratik seçimi olarak kabul edilir. 1946 genel seçimlerinden sonra, Cumhuriyet tarihinde tek dereceli olarak düzenlenen ve birden fazla partinin katıldığı ikinci milletvekilliği genel seçimidir.
Cumhuriyet tarihinde birden fazla partinin katıldığı ikinci milletvekilliği genel seçimidir.Seçime katılım oranı %89,3 olarak gerçekleşti.Liste usulü çoğunluk sisteminin uygulandığı seçimlerde oyların yaklaşık yüzde 55'ini alan Demokrat Parti kazandığı 416 milletvekilliğiyle TBMM'deki sandalye sayısının yaklaşık yüzde 85'ini elde etti. CHP yüzde 40 oy oranıyla kazandığı 69 milletvekilliğiyle TBMM'nin ancak yüzde 14'ünü elde edebildi.Bu seçimlerle Cumhuriyet Halk Partisi'nin 27 yıllık iktidarı da sona erdi. Türk siyasi tarihinde iktidarın ilk kez halkın arzusuna uyarak 'sükunetle' el değiştirdiği 14 Mayıs 1950 seçimleri, beyaz ihtilal olarak da adlandırılır.

Bugün Cumhur İttifakı'nın karşısında sadece CHP değil altı siyasi partinin oluşturduğu ve HDP'nin de dışardan desteklemesi kuvvetle muhtemel bir ittifak var.

Görünürde dışarda duran HDP'nin söylemleri ve eylemleri halk nezdinde rahatsızlık yaratırken Altılı Masa'nın meşru ortağı Deva PartisiHDP'ye rahmet okutacak bir duruş sergilemeye başladı.

Türk ordusuna iftira atan Türk Tabipler Birliği Başkanı ile görüşmesi, Anayasa'dan Türk kavramının çıkartılması derken şimdi de Türkiye'nin tüm dünyadaki gururu olan ve terörle mücadelede olağanüstü başarılar sergileyensihaları üreten şirkete karşı bir iftira kampanyası başlattı Deva Lideri Babacan!

PKK, HDP ve FETÖ söz konusu olduğunda ülkede adalet yok, hukuk yok diye bas bas bağıranlar, Türk ordusuna, Türk Milletine yönelik söz ve eylemler karşısında sus pus olmuş durumda.Altılı Masada bulunan diğer beş partiden tek kelime bile olsatepki açıklaması gelmiyor.

PKK ve FETÖ mensupları tutuklandığına devlete ve adalet sistemine demediğini bırakmayanlar, Demirtaş ve Kavala serbest bırakılacak diye taahhütte bulunanlar Türk Milleti ve Türk Ordusu söz konusu olunca duymazdan gelip susmayı tercih ediyor, bu partiler hangi ülke de siyaset yaptığını unutmuşa benziyor.

Fransa'da yaşayanlara burada herkes Fransız değil, beş- on milyon Afrika ve Ortadoğu kökenli insan da yaşıyor bu ülkede ve onlar rahatsız oluyor o yüzden Fransız kelimesini kaldırıyoruz, Fransalı diyebilirsiniz kendinize diyebilirmisiniz? İtalyanlara, Almanlara, İngilizlere peki? Teklif dahi edemezsiniz. Her milletin bir adı, bir ülkesi ve tarihi var.

Son zamanlarda Türklüğe, Türk Milletine, Türk ordusuna karşı sistematik olarak saldıranlara, Anayasadan Türk kavramını çıkartalım diyenlereve tüm bunlara susarak destek verenlere,14 Mayıs tarihinde bu millet 'YETER ARTIK SÖZ TÜRK MİLLETİNİNDİR' diyecekmi? 14 Mayıs 2023 tarihinde bu soru cevap bulacak….