'8 milyonluk İsrail için 1,5 milyar Müslüman Ebabil bekliyorsa Ebabiller gelse İsrail'i değil bizi taşlar' demişti merhum Başbakan Prof.Dr.Necmettin Erbakan.

Bugün itibariyle müslümanların sayısının 1.6 milyar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Yaklaşık 60 islam ülkesi var. İslam ülkeleri ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında örgütlenmiş durumdalar.

İsrail devlet istatistik kurumu verilerine göre dünya genelindeki yahudi sayısı 14.8 milyon. İsrail Devletinin nüfusu ise 9 milyon civarında.

İsrail dışında en çok yahudinin yaşadığı ülke ABD. Amerika'da yaşayan yahudi nüfus 5.7 milyon. Amerika'da yaşayan yahudilerin Amerikan yönetimi ve politikaları üzerindeki etkileri ise tartışılmaz.

İsrail anayasasına göre nerde yaşarsa yaşasın tüm yahudiler İsrail vatandaşı olarak kabul edilmektedir.İsrail yahudi etnik kökenine dayanan ve din kurallarının devlet politikasını belirlediği bir ülke.

İsrail 1948 yılında kuruldu ve hemen akabinde Arap-İsrail savaşı başladı. Sonraki yıllarda da devam eden savaşlar sonucunda İsrail'in işgal alanı sürekli genişledi ve bugüne gelindi. Ama İsrail için bu yeterli değil. Son olarak Trump'ın başkanlığı dönemimde Kudüs'ü başkent ilan ettiler. Buradaki müslümanları tamamen bu şehirden çıkarmak ve en önemlisi de Mescid-i Aksa'yı yıkarak yerine kutsal Süleyman Mabedini yeniden yapmak istiyorlar. Mescidi Aksa'yı yıkmak için mescidin altından kazdıkları tüneller de sürekli tartışma konusu oldu.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'nın ve Kudüs'ün islam alemi açısından ne kadar önemli olduğunu ve bu konunun müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu tüm dünya biliyor.

Ama müslümanların yaşadığı ülkelerdeki iç sorunlar, yönetim zaafiyeti veya İsrail ile işbirliği içinde olan bazı ülke yönetimleri yüzünden İsrail'e bugüne kadar kolektif ve etkili bir karşılık verilemedi. Bazı Arap ülkelerinin liderleri için mevcut konumlarını korumak veya tahtta kalabilmek Mescid-i Aksa'dan çok daha önemli. Bazen para, bazen şantaj bazen tehdit ve silahlı suikast ve saldırlar ile dünyanın başına bela olan İsrail terörü bu nedenle kurulduğu tarihten bu yana hız kesmeden devam ediyor.

Esasen İsrail'e devlet diyebilmek de uluslararası hukuk ilkelerine göre mümkün değil. İsrail çok iyi organize olmuş ve kurumsallaşmış profesyonel bir terör örgütü.

İslam ülkelerinde bir grup müslüman onlarca yıldır ellerinde filistin bayrakları ile bazı meydanlarda toplanıp 'Kahrolsun İsrail' sloganlarını atıp evlerine dağılıyor. Çocukluğumdan beri değişmeyen bir tepki yöntemi bu. Peki bu tepkiler İsrail ve diğer dünya devletleri tarafından bugüne kadar ciddiye alındımı ? Tabiki hayır !

Bilim ve teknolojide yapmamız gereken çok şey var. Para demiyorum çünkü Arap ülkelerinin batılı ülkelerin bankalarında trilyon dolarlık banka hesapları olmasına rağmen kendileri dahi tam bağımsız bir ülke olamadılar ve patronları tarafından da yönetilmeye mahkumlar.

Zengin ülke olmak başka, gelişmiş ülke olmak başkadır. Türkiye bu açıdan Arap ülkelerine göre mukayese dahi edilemeyecek ölcüde gelişmiş, köklü ve büyük bir devlettir.

Son yıllarda başlatılan yerli ve milli silah projeleri dosta umut düşmana korku veriyor. Bilim ve teknoloji alanındaki ilerleme ve başarılar göğsümüzü kabartıyor. Bu çalışmaların artarak devam etmesi gerekiyor.

Selçuk Bayraktar ve arkadaşları gibi mühendislerin sayısının artması elzem. Tabiki bu bilim insanlarına gerekli siyasi destekte gerek iktidar gerekse muhalefet tarafından her koşulda şartsız ve sınırsız olarak verilmelidir.

Türkiye güçlü olmak zorunda. Ordusu ile, ekonomisi ile, eğitim seviyesi ile, bilimsel alandaki çalışmaları ile gelişmiş bir ülke olmak zorundayız.

Sadece Türk vatandaşları için değil, geçmişte olduğu gibi bugünde bizden yardım bekleyen tüm dünya mazlumları için…

ABD gibi bir süper güç değil Türkiye gibi bir süper güç olduğu takdirde ; Dünya'da ne Kudüs ne Doğu Türkistan, ne Kıbrıs ne PKK-FETÖ gibi bir sorunda olmayacaktır.

İyi de bunlar hayal diyenler olacak biliyorum. Ecdad dönemin süper gücü idi. Onlar başardı, biz de başarabiliriz. On sene önce size dünyanın en gelişmiş İHA-SİHA'larını Türkler yapacak, 30 yıldır işgal altındaki Karabağ özgür olacak deseydik buna da hayal derdiniz muhtemelen.

İnanıyorum ve umutluyum, Karabağ gibi bir gün Kudüs'de özgür olacak. Ve bu Türkiye liderliğinde kurulacak ittifakla ya da tek başına Türkiye tarafından yapılacak. Kudüs semalarında 21. Yüzyılın en gelişmiş hava savunma ve saldırı araçlarının, başka bir deyişle Türk Ebabillerinin uçacağı günler yakındır artık…

Selçuk Bayraktar tek başına yeterli mi diyeceksiniz biliyorum. Yine Rahmetli Erbakan Hoca'nın sözüyle size cevap vermek isterim.

'Bir çiçekle bahar olmaz, ama her bahar bir çiçekle başlar '

Kalın sağlıcakla…