Eskişehir'de bazı sorular klişe oldu. Belediye başkanlarına daha çok 'Geçmiş dönemde planladıklarınızı yapabildiniz mi' ya da 'Önümüzdeki dönemde neler yapacaksınız' diye sorulan sorular çok klişe gibi gelebilir. Bir belediye başkanına, bir milletvekiline 'Tekrar aday olacak mısınız?' sorusu artık birçoğumuz için klişe ama yanıtı merak edilen sorulardan biri oldu.
2019 yerel seçimlerinin üzerinden 3.5 yıl geçti. Seçim yorgunluğu, telaşı geçti geçmedi derken neredeyse seçim biter bitmez başta gazeteciler olmak üzere CHP'liler, vatandaşlar Başkan Yılmaz Büyükerşen'e 'Tekrar aday olacak mısınız?' diye sormaya başladı.
Diğer bir klişe soru da Celalettin Kesikbaş, Nadir Küpeli ve Metin Güler'e yöneltilen 'Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız?' sorusu. Alıştık artık. Birkaç defa sorduk biz de canlı yayınlarımızda. Çoğu zaman kaçamak yanıtlar verseler de özellikle bu 3 isim arasında belediye başkan adaylığına Celalettin Kesikbaş'ın daha istekli ve görünür olduğunu düşünüyorum. Ama bu isimlerden herhangi biri aday olacaksa, özellikle aday olacakları siyasi partiyi biraz da 2023 Genel Seçimleri'nden çıkacak sonuca göre seçeceği kanaatindeyim.
Sorulan sorular klişe desek de sorular net ama verilen cevaplar net değil. Siyasilere, oda başkanlarına soruları soruyoruz! Peki siyasilerin kendilerine sorması gereken sorular yok mudur? Eskişehir'de uzun yıllar yerel seçimlerde CHP'nin önde çıktığı bir süreç işliyor. Hatta CHP'de bunun özgüveni belki biraz şımarıklığı da var! CHP'nin de kendisine sorması gereken soruları da hatırlamaları gerekmiyor mu?
Yılmaz Büyükerşen aday olacak mı olmayacak mı bilemiyoruz ama CHP'lilerin bu konuda Büyükerşen'den önce kendilerine, 'Yılmaz Hoca aday olmazsa biz Büyükşehir Belediyesini kazanabilir miyiz?' diye sorması lazım. Siz ne düşünüyorsunuz? Yılmaz Büyükerşen aday olmazsa CHP Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesini alabilir mi? Partililer önce kendilerine sonra Büyükerşen'e soru sormalılar. Tabi cevapları olumsuzsa o da ayrı bir yazı konusu olur gibime geliyor.