Bir araya gelemeyen CHP'liler, bir araya gelemeyen İYİ Partililer… Şimdi siz 'AK Partililer de bir araya gelemiyor, 3 milletvekilini en son ne zaman yan yana gördünüz' diyebilirsiniz. Haklı da olabilirsiniz bu konuda ama 20 yıldır iktidar olan bir partide ayrılıkların, kavgaların olması anlaşılabilir geliyor bana. Sonuçta AK Parti'de olan gruplaşmaları, kavgaları da az çok işitiyoruz. Eskiden çok duymazdık, parti içinde kalırdı meseleler ama şimdi seçim yaklaştıkça o gruplaşmaları duyabiliyoruz.
Yalnız AK Parti'de yaşanan tartışma CHP ve İYİ Parti'den biraz farklı geliyor bana. CHP'liler ve İYİ Partililer kavgayı parti içinden sosyal medyaya taşımış durumda. Neredeyse her sosyal medyaya girdiğimde bir CHP'li başka bir CHP'liye suçlamalarda bulunuyor. Hatta bazı partili kadınların paylaşımları cinsiyetçi diyebileceğimiz noktada. İYİ Partililer deseniz il başkanlığı, milletvekilliği yarışı derken 5 yılda il başkanlığı değişimini rutine bağlamış durumdalar.
2023 seçimlerinde çok iddialı olduğunu söyleyen CHP ve İYİ Parti'nin kendi içlerinden taşan kavgaları, ister istemez nasıl iktidar olacaklar diye düşündürüyor. Çünkü bu paylaşımlara dur diyecek ya da siz ne yapıyorsunuz diye araya girecek bir parti büyüğü de yok gibi duruyor. Ne yapıyorsunuz demesi gerekenler, sokakta kavga edenleri cep telefonuyla video çeken vatandaş gibi izliyor. Belki de kavgalar hoşuna gidiyor. Bilemeyiz ama anlayacağınız muhalefet, iktidara muhalefet yapmayı unutmuş, kendi içinde muhalefete başlamış durumda.
İşte muhalefetin kendine muhalefeti, vatandaşları bu nedenle düşündürüyor. Bunca ekonomik sıkıntı, bunca hayat pahalılığı varken muhalefetin seçim kurgusunun vatandaşı ikna etmek üzere şekillenmesi gerekirken, partililer sosyal medyadan siyasi polemiğe girmeyi tercih ediyor.
Muhalefet her ne kadar seçimlerde iddialı olduğunu söylese de kendi içlerindeki bu kavganın ayyuka çıkmasıyla vatandaş haklı olarak 'Bu sorunları yine Erdoğan çözebilir' diyor. Çünkü muhalefetin çelişkili söylemleri, kavganın sosyal medyaya taşması oluşabilecek güven ortamını sarsıyor.